Evenimentul Zilei > Justitie > Asasinul primarului din Lunca Mureșului, ucis cu 18 lovituri de cuțit, și-a violat și diriginta
Asasinul primarului din Lunca Mureșului, ucis cu 18 lovituri de cuțit, și-a violat și diriginta

Asasinul primarului din Lunca Mureșului, ucis cu 18 lovituri de cuțit, și-a violat și diriginta

Noi amănunte ies la iveală în cazul omorului edilului din comuna Lunca Mureșului, județul Alba. Suspectul reținut este un cunoscut recidivist, fiind condamnat pentru mai multe infracțiuni: tîlhărie, viol și alte fapte de violență

Principalul suspect în cazul uciderii primarului Ioan Rusu, din comuna Lunca Mureșului, județul Alba, a fost reținut de anchetatori duminică și, luni seară, urma să fie prezentat judecătorilor pentru propunerea de arestare preventivă. Individul de etnie romă, pe nume Gligor Barsony, un țigan gabor în vârstă de 58 de ani, este cunoscut în comunitate ca un om fără căpătâi, care trăiește de pe o zi pe alta și, pe deasupra, un cunoscut recidivist, cu ani mulți de pușcărie. Cu toate acestea este greu explicabilă bestialitatea crimei, mai ales că nu s-a demonstrat mobilul acesteia, asupra victimei găsinduse o importantă sumă de bani. Mai mult, am aflat de la Stelian Cioca, purtătorul de cuvînt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, că arma crimei nu a fost găsită. De la procuror am aflat că nu opt a fost numărul de lovituri de cuțit, ci 18! În plus, am mai aflat că individul și-ar fi violat și diriginta, pe când era la școală! Ciudat, însă, suspectul nu a scos niciun cuvânt din momentul în care a fost săltat de polițiști și nici nu a comunicat cu avocatul său din oficiu.

Filmul crimei

Ioan Rusu, a fost găsit decedat cu gâtul tăiat în dimineaţa zilei de 27 noiembrie lângă maşina personală, un autoturism Dacia Duster. Anchetatorii au audiat zeci de persoane şi au verificat mai multe piste. S-a vorbit și de jaf și de o crimă care a avut a bază gelozia. Ipoteza a jafului pare a fi exclusă. La fel și crima pasională, spun sursele noastre, cu toate că la Lunca Mureşului, oamenii vorbeau despre faptul că fostul primar ar fi avut o amantă şi ar fi fost omorât din gelozie. O altă variantă a omorului fi putut fi răzbunarea. Bărbatul nu era, însă, cunoscut ca având duşmani. Apropiaţii îl descriau ca o persoană sociabilă, cu mulţi prieteni, care a ajutat multă lume.

Găsit mort, în șezut, lângă mașina personală

Fostul primar era inginer şi avea un doctorat în domeniul agriculturii. După ce a plecat de la conducerea primăriei s-a ocupat de cultivarea pământului, Ioan Rusu fiind şi preşedintele asociaţiei cultivatorilor de sfeclă de zahăr din Alba. Victima a plecat de acasă de sâmbătă după-amiază, pe 26 noiembrie, pentru a duce o sumă de bani la cineva. Nu a mai ajuns la destinaţie şi nici nu a revenit acasă, motiv pentru care soţia acestuia a anunţat poliţia. A fost găsit la ora 04.00, la marginea satului, decedat, în şezut, lângă maşina personală.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: