Evenimentul Zilei > Actualitate > Asasinul de pe Twitter. Criminalul în serie care a îngrozit Japonia
Asasinul de pe Twitter. Criminalul în serie care a îngrozit Japonia

Asasinul de pe Twitter. Criminalul în serie care a îngrozit Japonia

Un japonez, în vârstă de 30 de ani, care a omorât nu mai puțin de nouă persoane, în anul 2017, își așteaptă condamnarea la moarte.

Procurorii niponi au cerut pedeapsa cu moartea pentru un criminal în serie cunoscut drept „asasinul de pe Twitter”, iar judecătorii urmează să se pronunțe 15 decembrie. El a fost condamnat pentru uciderea, în urmă cu trei ani, a nouă persoane pe care le-a ales după postările de pe rețelele de socializare. Acestea aveau mai multe postări în care vorbeau despre intenția de a se sinucide.

Cazul asasinului de pe Twitter, așa cum a fost numit de mass media și cele nouă crime pe care le-a comis au zdruncinat Japonia.

Bărbatul, Takahiro Shiraishi, în vârstă de 30 de ani, a recunoscut că i-a ucis pe cei nouă, prin strangulare și a spus că, mai apoi, a dezmembrat cadavrele și le-a depozitat în apartamentul său din apropiere de Tokyo. Victimele sale au fost opt femei şi un bărbat din Tokyo şi alte patru prefecturi, cu vârste între 15 şi 26 de ani, crimele fiind comise între august şi octombrie 2017.

„Nouă vieţi tinere au fost luate în doar două luni”, a spus unul dintre procurori, adăugând că individul merită pedeapsa cu moartea pentru crimele pe care le-a comis.

Avocații au invocat probleme mintale

Procurorii au mai spus că nu poate fi luat în considerare un eventual consimțământ al victimelor, care și-ar fi droit să moară, deoarece chiar Takahiro Shiraishi a subliniat că acestea au opus rezistenţă în timpul strangulării. Acuzarea a dat peste cap argumentația argumentația avocaților apărării care au spus că asasainul avea acordul tacit al victimelor, pe care l-a obținut după ce s-a întâlnit cu ele. Acestea, au arătat avocații, i-ar fi trimis mesaje pe Twitter în care îi cereau să le ucidă:

„Hai să murim împreună” sau „Te rog, omoară-mă prin spânzurare”.

Avocaţii bărbatului au mai susţinut că acesta era „inapt mintal” în momentul comiterii faptelor, dar înainte de condamnarea sa, în septembrie 2018, procuratura a conchis că Shiraishi poate răspunde penal, după cinci luni de teste psihiatrice.