Conform Daily Star, victima a fost unul dintre mai sângeroşi asasini ai celebrului lider El Chapo şi a fost găsit mort după ce autoritățile americane raportaseră dispariţia acestuia încă de miercuri.

Chino Anthrax fusese închis în spatele gratiilor mai mult de șase ani după ce pledase vinovat în urma acuzaţiilor legate de traficul de cocaină și marijuana între Mexic şi Statele Unite ale Americii.

Cadavrele au fost descoperite într-un BMW X5 pe un drum care leagă Culiacan și Ayune în statul Sinaloa, potrivit Yucatan Times.

Gamboa recunoscuse în faţa autorităţilor implicarea în activitățile violente pentru cartelul Sinaloa condus de El Chapo şi există indicii solide că ar fi fost liderul unui grup de asasini numit The Anthrax.

Grupul a ajutat organizația Sinaloa să se afirme în război sângeros dus cu rivalii din cartelul de droguri Beltran Leyva.

Înainte de arestarea sa, Gamboa a folosit rețelele de socializare pentru a posta imagini cu stilul său strălucitor de viață, dar având fața blurată. El apărea lângă femei frumoase având arme de foc placate cu aur, mașini sport italiene și alte produse de lux în atracţii turistice celebre în lume.

Chino Antrax a fost arestat într-o anchetă a Administrației pentru controlul drogurilor din SUA, care a început în 2011. Ancheta a vizat o reţea de trafic de droguri din San Diego și, în cele din urmă, a ajuns la vârful ierarhiei conduse de „regele drogurilor” din cartelul Sinola.

Ca urmare a informaţiilor din anchetă, fostul lider al cartelului Sinola, Joaquín „El Chapo” Guzmán, a fost capturat în 2014. În prezent, el execută o sentinţă de închisoare pe viață în interiorul ADX Florența, cea mai sigură închisoare de maximă securitate a națiunii.

Chino Anthrax a fost condamnat definitiv în decembrie 2019, pentru șapte ani și trei luni, majoritatea pedepsei fiind deja executată. El a fost eliberat din Metropolitan Correctional Center din San Diego pe 3 martie și a fost repartizat într-o casă din sudul Californiei.

Săptămâna trecută, ofițerul său de eliberare condiţionată i-a făcut o vizită, dar a descoperit că nu era nimeni în locuinţa respectivă. Ofițerul de probațiune a raportat că Chino Anthrax a dispărut.

Potrivit rapoartelor, traficantul de droguri a fost găsit mort sâmbătă, împreună cu un alt bărbat și o femeie.

Sursele au declarat pentru site-ul de știri Linea Directa că unul dintre bărbați este „El Chino Anthrax”, iar femeia este sora lui, Ada Jimena. Celălalt bărbat a fost identificat drept Juan N, cumnatul lui Chino.

Cadavrele au fost găsite în interiorul unui BMW, învelite în pături, cauciuc negru și bandă adezivă.