Trump a anunţat vineri pe Twitter: „Voi face un anunţ important privind criza umanitară de la graniţa de sud şi închiderea parţială a guvernului mâine după-amiază de la 15:00 de la Casa Albă”.

Trump a lăudat şi Partidul Republican pentru abordarea din negocierile cu democraţii: „Nu am văzut niciodată Partidul Republican atât de unit. Nu au cedat deloc privind problema securităţii naţionale şi de la graniţe. Un lucru frumos, mai ales când auzi retorica democraţilor privind graniţe deschise, taxe mari şi infracţiuni. Opriţi infractorii şi drogurile acum!”, scrie News.ro.

Oficialul a declarat pentru CNN că ideea lui Trump este să vină cu o ofertă pentru a-i convinge pe democraţi să participe la negocieri. Cel mai probabil, Trump nu va da înapoi de la cererea sa privind zidul la graniţa cu Mexicul, însă acest plan va oferi alte concesii.

Totuşi, planul nu este bazat pe negocieri cu democraţii iar oficialii Casei Albe nu sunt încrezători că va schimba ceva major în discuţii, pentru că democraţii au refuzat anterior să vină cu o altă propunere. În schimb, ei au insistat ca preşedintele să redeschidă guvernul şi abia apoi să existe negocieri privind securitatea la graniţă.