"Partidul Social Democrat, organizaţia judeţeană Satu Mare, constată cu stupoare şi îngrijorare că UDMR şi PNL, dând dovadă de rea credinţă şi politicianism, urmărind doar interese personale şi de grup, şi-au împărţit funcţiile de conducere de la nivelul Consiliului Judeţean Satu Mare fără să ţină seama de voinţa cetăţenilor care s-au prezentat la vot la alegerile locale din 5 iunie 2016. Atragem atenţia că prin numărul de voturi obţinute Partidul Social Democrat este a doua forţă politică din judeţul Satu Mare, depăşind cu peste zece mii de voturi PNL, partid care a fost preferat de UDMR în ciuda rezultatelor de la vot şi în total dispreţ faţă de opţiunile cetăţenilor", precizează sursa citată.

Conducerea PSD Satu Mare somează public conducerea UDMR să ţină seama de voturile alegătorilor şi să desemneze în funcţii de conducere persoane în funcţie de rezultatele alegerilor.

"Înainte de a fi prea târziu, facem un apel la înţelegere şi somăm conducerea judeţeană şi municipală UDMR să ţină seama de voinţa alegătorilor şi să procedeze la desemnarea funcţiilor din Consiliul Judeţean Satu Mare şi a Primăriei Satu Mare conform voturilor obţinute de fiecare formaţiune politică", se mai arată în comunicatul de presă.

În urma alegerilor locale, UDMR a obţinut 13 consilieri judeţeni, PSD – 9, PNL – 7, ALDE – 4. UDMR şi PNL au convenit încheierea unui protocol pentru formarea majorităţilor în Consiliul Judeţean şi consiliile locale.

Te-ar putea interesa și: