Pe Ștefănescu este prins și arestat. Pe 4 noiembrie 1989 Mihaela Runceanu este înmormântată la cimitirul „Dumbrava” din Buzău.

Criminalul, Daniel Cosmin Ștefănescu, un tânăr de 21 de ani care-i ducea frecvent vedetei casete video, fusese chemat de artistă să vadă împreună un film la video. Se ştiau de aproape un an, de când o prietenă comună le făcuse cunoştinţă.

Mihaela nu a rămas să vadă pelicula pânâ la capăt. I-a spus bărbatului că merge să facă o baie şi apoi la culcare. A rămas ca el să plece când se termina filmul.

Potrivit anchetatorilor, după ce artista a adormit, Ştefănescu a sugrumat-o cu un cablu de telefon, apoi a început să care obiecte din casă în maşina pe care o parcase în faţa garsonierei.

Văzând că victima mai mişca, a stropit-o cu benzină şi a incendiat locuinţa.

Acasă la el s-au găsit lucrurile luate din locuința Mihaelei, iar concubina lui purta un inel de-al artistei. După un proces care a durat trei luni, acuzatul a fost condamnat pentru omor şi a primit 21 de ani de închisoare.

În 2006, după 17 ani de detenţie, Ştefănescu a redevenit liber pentru bună purtare. După eliberare, el a apărut în emisiuni tv, unde nu a mai recunoscut că ar fi comis crima, susţinând că este nevinovat.

Pe 28 octombrie 1989, participă la spectacolul „Start Melodii’89”, care a avut loc la Sala Radio. Are mare succes fiind bisată de trei ori. De emoție, îngenunchează pe scenă în fața publicului. Era ultimul ei spectacol.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric