Mâine seară, în curtea Colegiului Naţional „Decebal” din Deva va fi interpretată „Carmina Burana”, de Carl Orff, iar joi seara festivalul revine la Castelul Corvinilor cu „Madama Butterfly”. Sâmbătă, la Deva, în aceeaşi curte a vechiului liceu amintit, publicul se va putea delecta cu „Boema”. Seria spectacolelor se va încheia duminică seara, la Hunedoara, cu „Nunta lui Figaro”.

Pe scenele de la Deva și Hunedoara vor urca, printre alții, Ștefan Ignat, Diana Țugui, Răzvan Săraru, Robert Nagy, Neivi Martinez, sub baghetele unor maeștri cunoscuți la nivel național și internațional – Tiberiu Soare, Gheorghe Stanciu, Radu Ciorei și Koichi Inoue.

Bal cu temă – anii ’20

Şi această ediţie va avea un „bal al operei”, care se va desfăşura vineri seara, în Sala Dietei de la Castelul Corvinilor şi care va avea, pentru prima dată, o temă – anii ’20. Balul va fi animat de către orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Ansamblul Charleston Dansandra Deva și grupul vocal 3 o'clock din Cluj Napoca.

Atât la Deva cât şi în curtea interioară a Castelului Corvinilor sunt disponibile câte 500 de locuri (aproximativ) iar organizatorii spuneau azi dimineaţă că bilete mai sunt disponibile, însă destul de puţine. De regulă, în prima zi a festivalului, la precedentele ediţii, nu mai exista niciun bilet: „Pentru anul acesta am optat să lucrăm cu o platformă on-line pentru vânzarea biletelor. Au fost mici probleme, dar s-au rezolvat”, spune Alexandra Dragoş, managerul de comunicare al festivalului. Biletele costă 30 de lei şi se găsesc pe site-ul eventim.ro precum şi în magazinele partenere.

Acest festival este foarte important atât pentru noi, ca organizatori, cât și, mai ales, pentru județul Hunedoara. Ne dorim din suflet ca, în continuare, să putem evolua la fel cum am făcut până acum”, a spus directorul festivalului, Alexandru Gruian. „Spectacolele de la Hunedoara au, în mod cert, o ambianță specială datorată Castelului Corvinilor, însă credem că alegerea curții interioare a Colegiului Național <<Decebal>>, situat chiar la poalele Cetății Devei, va oferi același sentiment plăcut spectatorilor și în serile de festival din Deva”, a mai adăugat Gruian.