Evenimentul Zilei > Politica > Armistițiul de la Neptun. Greii PSD au semnat pacea pe un servețel
Armistițiul de la Neptun. Greii PSD au semnat pacea pe un servețel

Armistițiul de la Neptun. Greii PSD au semnat pacea pe un servețel

Înainte de ședința CExN a PSD, care are loc sâmbătă la Neptun, vineri seara, într-un restaurant din stațiune, greii PSD au pus la cale planul care ar putea asigura pacea în partid: semnal de unitate și admonestări doar verbale pentru rebelii formațiunii.

Miniștri și lideri cu greutate din PSD s-au întâlnit, vineri seara, la restaurantul Ambasador din Neptun pentru a pune la cale strategia, de imagine, mai ales, a ședinței Comitetului Executiv Național. Unii au venit de pe plajă, alții, de la Mamaia, unde a avut loc Școala Politică de Vară a organizației de femei. Acolo unde premierul Viorica Dăncilă a fost elogiată pentru activitatea ei atât de colegele ei, cât și de bărbații partidului invitați la eveniment. Toți au asigurat-o că va fi prim-ministru până în 2020.

Liviu Dragnea a ajuns la restaurant cu iubita lui, Irina, dar a lăsat-o pe aceasta să se plimbe pe aleile din jur, însoțită de Darius Vâlcov și de un alt bărbat, potrivit unor imagini transmise de ProTv.

O sursă din PSD susține că „întâlnirea informală” din restaurant a fost „veselă și optimistă” și că s-a așternut pacea în partid, dar că evaluarea miniștrilor „poate să vină cu o remaniere”. Cât despre Ecaterina Andronescu, s-a lansat varianta ca senatoarea să fie lăsată în pace pentru că „o excludere ar însemna ca ea să devină o victimă”.

O altă sursă din partid, unul dintre cei mai vechi membri ai formațiunii, spune că nu s-a lăsat convins de pacea și armonia pe care vor să le afișeze oamenii din jurul lui Dragnea. „Probabil s-a semnat pacea pe un șervețel, care va fi aruncat la gunoi odată cu resturile de pe masă. Dacă acum nu punem lucrurile la punct, dacă acum nu venim cu sanțiuni pentru miniștrii care chiar nu se descurcă, dacă acum nu există curajul de spune clar care sunt problemele, atunci ne reunim degeaba. Unii colegi sunt rupți de realitate, de teritoriu, nu văd ce probleme au primarii noștri, la fel ca toți ceilalți primari, nu văd dezastrul care este în țară. Suntem preocupați doar cum să ne adunăm la poarta lui Iohannis, cum să contracarăm mitinguri. Suntem îndemnați să spunem ce probleme sunt. Dar dacă venim să le expunem, la ce euforie generală este în partid, nu ne ascultă nimeni”, ne-a declarat sursa citată, un social democrat implicat în administrație.

Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că nu va fi nicio remaniere. Tot vineri, ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, a demisionat. Este prima demisie din cabinetul Dăncilă.