Evenimentul Zilei > International > Armistițiu umanitar de 12 ore în Fâșia Gaza. Israelul confirmă că a pierdut 37 de soldați până acum
Armistițiu umanitar de 12 ore în Fâșia Gaza. Israelul confirmă că a pierdut 37 de soldați până acum

Armistițiu umanitar de 12 ore în Fâșia Gaza. Israelul confirmă că a pierdut 37 de soldați până acum

Armata israeliană a anunțat că acceptă, începând de astăzi de la ora 08.00 (08.00, ora României), un armistițiu de 12 ore în scop umanitar în Fâșia Gaza, la scurt timp după ce gruparea Hamas și-a dat acordul pentru încetarea focului, scrie BBC.

Israelul a avertizat însă că în timpul acestui armistițiu armata sa va continua să localizeze și să distrugă tunelurile subterane prin care acuză Hamas că își inflitrează teroriștii.

Raidurile de nopatea trecută s-au soldat cu moartea a altor 19 palestinieni, numărul victimelor din Fâșia Gaza ridicându-se acum la 870, majoritatea civili. Armata israeliană a pierdut la rândul său 37 de soldați, doi fiind uciși noaptea trecută, alături de doi civili uciși de rachetele lansate din enclava palestiniană.

Mișcarea Hamas a lansat ieri mai multe rachete asupra zonei metropolitane a orașului Tel Aviv, unele fiind interceptate de sistemul de apărare antiaeriană Iron Dome. Conform armatei israeliene, de la începutul operațiunii militare împotriva Fâșiei Gaza, militanții Hamas au lansat asupra Israelului 843 de rachete.

Aviația militară israeliană a început pe 8 iulie o campanie de raiduri aeriene asupra pozițiilor islamiștilor din Fâșia Gaza, iar de pe 17 iulie această acțiune este dublată de o ofensivă terestră pentru care au fost mobilizați 65.000 de rezerviști.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News