Prezent la New York cu ocazia reuniunii ONU, președintele Andrzej Duda a semnat un acord în acest sens cu omologul său Donald Trump, care prevede creşterea numărului de trupe americane în Polonia cu încă 1000 de militari. Duda și Trump au identificat şase locuri în care trupele americane vor fi suplimentate.

„Este de aşteptat o creştere cu aproximativ 1000 de militari americani în viitorul apropiat”, se arată în declaraţia de cooperare semnată de cei doi șefi de state. Conform G4Media, Polonia găzduiește acum 4500 de militari americani, ceea ce înseamnă că numărul lor va ajunge la 5500. Asta, oficial!

Reamintim că această declaraţie de cooperare trebuia inițial să fie semnată la începutul lui septembrie, la Varşovia, dar ceremonia a fost anulată în ultimul moment deoarece preşedintele SUA a ales să nu ma călătorească în Europa ca urmare a apropierii uraganului Dorian de coasta Floriddei.

La baza declaraţiei de cooperare semnate la New York stă un acord-cadru, pe care şefii celor două state l-au convenit încă din luna iunie.

„A fost foarte distractiv să lucrez cu tine şi cred că a fost foarte productiv”, i-a spus Donald Trump lui Andrzej Duda. Totodată, preşedintele american a dat asigurări că va efectua în curând o vizită la Varşovia în cadrul căreia este așteptat marele anunț: SUA renunță la regimul de vize pentru cetăţenii polonezi!