Evenimentul Zilei > Actualitate > Armata SUA a verificat Prefectura Argeș în cadrul exercițiului militar Saber Guardian 2017
Armata SUA a verificat Prefectura Argeș în cadrul exercițiului militar Saber Guardian 2017

Armata SUA a verificat Prefectura Argeș în cadrul exercițiului militar Saber Guardian 2017

Mai mulți ofițeri din Armata SUA și cea a României au fost în vizită de informare și documentare la Prefectura Argeș, în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) care se desfășoară în țara noastră.

Mai mulți ofițeri din Armata SUA și cea a României au fost, luni, în vizită de informare și documentare la Prefectura Argeș. Vizita delegației militare mixte româno-americane a avut caracter de informare  – documentare și a avut ca scop promovarea Parteneriatului strategic româno – american, transmite Prefectura Argeș.

La sediul Instituției Prefectului – Județul Argeș au ajuns, astfel, specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în cooperare civili – militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Activitatea a fost prevăzută în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017 (SG17).

Delegația româno – americană a fost formată din: captain Jen Pitassi, seargent first class Wessley John, staff seargent Kleeb Arthur, staff seargent Alicia Rosa și o echipa de doi militari români din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre. Militarii s-au întâlnit cu Emilian Dragnea, prefectul județului Argeș, Constantin Dan Manu, președintele Consiliului Judetean Argeș, Gabriel Stoian, subprefectul județului Argeș, Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești și colonel Marian Bae, comandantul Garnizoanei Pitești.

În cadrul întâlnirii a fost făcută o scurtă prezentare generală a județului Argeș, cu accent pe situația socio – economica și o prezentare a rolului și atribuțiilor instituției prefectului. 

„În cadrul întâlnirii a fost subliniat, de catre toți participanții, rolul și importanța Parteneriatului strategic româno – American, cu accent pe stabilitate, securitate si prosperitate”, se precizează în comunicatul Prefecturii Argeș.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.