Invitați să participe la o discuție hotărâtoare, legată de marca Steaua, reprezentanții „roșalbaștrilor” au dat curs, ieri, solicitării venite din partea Clubului Sportiv al Armatei.

Pot folosi emblema și culorile

După negocieri ce au durat aproximativ 90 de minute, cât un meci de fotbal, Valeriu Argăseală, președintele echipei din Ghencea, a ieșit de la întrevedere cu zâmbetul pe buze.

„Am găsit înțelegere la CSA Steaua, și noi, și ei vrem același lucru, să vedem stema pe tricouri. Pentru a găsi cadrul legal, însă, va mai dura un pic”, a fost anunțul președintelui „militarilor”.

„Am ajuns la un acord cu CSA Steaua pentru ca FC să folosească în continuare emblema și culorile. Nu s-a semnat încă nimic”, a spus și unul dintre avocații FC Steaua, participant la negocierile de ieri.

Comunicatul oficial înaintat de FC Steaua arată că războiul cu reprezentanții MApN a încetat. Lucrurile se vor limpezi după ce ÎCCJ va publica motivarea deciziei. „Până la publicarea motivării deciziei ÎCCJ (n.r.-Înalta Curte de Casație și Justiție) și finalizarea procedurilor de evaluare a mărcii de către un evaluator autorizat, utilizarea mărcii se va face pe baza unui acord încheiat între părți, în condițiile legii. Întâlnirea s-a desfășurat într-un spirit de cooperare deschisă, ambele părți exprimându-și preocuparea pentru identificarea celor mai bune soluții de continuare a colaborării în condiții de deplină legalitate, transparență, respect reciproc și în sprijinul asigurării unui cadru coerent de desfășurare a activității sportive de înaltă performanță”, au anunțat steliștii.

Au decis să îngroape securea războiului

Cei de la CSA Steaua au bătut în retragere după ce au văzut că Gigi Becali, finanțatorul „roș-albaștrilor”, este decis să nu poarte negociere pentru a răscumpăra dreptul de folosire al emblemei și al culorilor. În aceste condiții, nereușind să aducă un capital financiar pentru secțiile CSA Steaua, aflate în mare suferință, șefii au fost nevoiți să bată în retragere. Pentru că scandalul a luat amploare, iar majoritatea fotbaliștilor care au scris istorie în tricoul echipei de fotbal Steaua au atacat vehement situația creată.

Astfel, toate atacurile aveau ca țintă finală MApNul, reprezentanții unuia dintre cele mai importante organisme ale țării au hotărât să rezolve urgent problema. Mai ales că steliștii înregistraseră la OSIM o nouă emblemă, iar mișcarea arăta clar că Becali nu va plăti pentru marca Steaua.