Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al Israel Defence Forces (numele oficial al armatei israeliene), a confirmat că soldații israelieni au intrat în enclava palestiniană, fără să dea vreo estimare a numărului acestora.
Forțele de apărare din Israel au confirmat, de asemenea, operațiunea pe Twitter :„Trupele aeriene și terestre ale IDF atacă în prezent în Fâșia Gaza”.
Operațiunea militară israeliană este primul atac terestru asupra Fâșiei Gaza din 2014 încoace.

Nu e clar dacă are loc o invazie

Până în acest moment, mu este clar dacă este vorba despre o invazie la scară mare, dar știrile anterioare anunțau că armata israeliană masa trupele de-a lungul frontierei cu Gaza.
Aproximativ 9.000 de rezerviști ai Israel Defence Forces au fost, de asemenea, mobilizați.

Situația de pe teren e momentan neclară

Cu toate acestea, corespondenții militari israelieni, care primesc informați în mod constant de la forțele armate insistă că nu e vorba de o invazie terestră și că trupele folosesc artileria din interiorul frontierelor israeliene, potrivit Reuters.
Mass-media locală anunță că locuitorii aflați la mai puțin de patru kilometri de graniță au primit ordin să se refugieze în adăposturile antiaeriene.

Locuitorii din nordul Gaza, aflați lângă frontiera israeliană, susțin și ei că nu au văzut niciun semn că trupele terestre ale Israelului ar fi intat în interiorul enclavei, dar susțin că e vorba de un bombardament puternic de artilerie și zeci de atacuri aeriene.

În Gaza, Associated Press relatează: „Flăcări roșii au luminat cerul în timp ce exploziile asurzitoare de la periferia orașului Gaza au trezit oamenii. Loviturile au fost atât de puternice încât oamenii din interiorul orașului au putut fi auziți urlând de teamă la câțiva kilometri distanță”.

Netanyahu: Hamas va plîti scump

Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, anunțase de altfel într-o declarație
Premierul a adăugat că campania „va dura mai mult timp”, după ce miniștrii au avertizat sumbru că vor ataca Gaza până când va fi „liniștea totală” din partea Hamas.
În această săptămână, 109 palestinieni, inclusiv 28 de copii, au fost uciși și peste 580 răniți. Cel puțin șase israelieni și un cetățean indian au fost de asemenea uciși, notează Daily Express.