Evenimentul Zilei > International > Armata și avioanele militare ruse din Crimeea au fost puse în stare alertă
Armata și avioanele militare ruse din Crimeea au fost puse în stare alertă

Armata și avioanele militare ruse din Crimeea au fost puse în stare alertă

Diviziile de apărare aeriană ale Districtului Militar Rus de Sud au intrat în stare de "alertă de practică", potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării din Rusia.

Conform declarației Ministerului de la 20 noiembrie, comandamentul de apărare aeriană al Armatei a patra din cadrul Forțelor Aeriene Ruse și forțele antiaeriene ale Districtului Militar de Sud, din Crimeea, au efectuat schimbări de poziție în timpul exercițiului.
"Ca parte a exercițiilor de pregătire operațională, echipele de luptă ale sistemelor de apărare aeriană de tip S-400 Triumf au efectuat exerciții de căutare și distrugere a unor ținte ipotetice. După aceea, forțele antiaeriene și-au schimbat rapid pozițiile de lansare, ridicând sistemele și redistribuindu-le în zona de rezervă", se arată în aceeași declarație. De asemenea, avioane de vânătoare de tip Su-27 SM au participat la începutul exercițiului.
În luna ianuarie a acestui an, sistemele ruse de apărare sol-aer de tip S-400 Triumf au fost puse în alertă, în zona Capului Fiolent. În septembrie, aceleași complexe militare au fost desfășurate în zona Yevpatoria.
După anexarea Crimeei, în 2014, Rusia a desfășurat exerciții militare regulate în peninsulă. Statul Major al Ucrainei consideră că acțiunile Rusiei în Crimeea anexată sunt ilegale.