Conform declarației Ministerului de la 20 noiembrie, comandamentul de apărare aeriană al Armatei a patra din cadrul Forțelor Aeriene Ruse și forțele antiaeriene ale Districtului Militar de Sud, din Crimeea, au efectuat schimbări de poziție în timpul exercițiului.
"Ca parte a exercițiilor de pregătire operațională, echipele de luptă ale sistemelor de apărare aeriană de tip S-400 Triumf au efectuat exerciții de căutare și distrugere a unor ținte ipotetice. După aceea, forțele antiaeriene și-au schimbat rapid pozițiile de lansare, ridicând sistemele și redistribuindu-le în zona de rezervă", se arată în aceeași declarație. De asemenea, avioane de vânătoare de tip Su-27 SM au participat la începutul exercițiului.
În luna ianuarie a acestui an, sistemele ruse de apărare sol-aer de tip S-400 Triumf au fost puse în alertă, în zona Capului Fiolent. În septembrie, aceleași complexe militare au fost desfășurate în zona Yevpatoria.
După anexarea Crimeei, în 2014, Rusia a desfășurat exerciții militare regulate în peninsulă. Statul Major al Ucrainei consideră că acțiunile Rusiei în Crimeea anexată sunt ilegale.