Evenimentul Zilei > EVZ Special > Armata are grijă de câinii şi caii scoşi la pensie/trecuţi în rezervă
Armata are grijă de câinii şi caii scoşi la pensie/trecuţi în rezervă

Armata are grijă de câinii şi caii scoşi la pensie/trecuţi în rezervă

Dup ce-şi vor fi trăit traiul şi mâncat mălaiul animalele vor fi ţinute în viaţă, cât vor trăi, cu toate drepturile aferente

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a semnat actul normativ cu caracter intern privind gestionarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu. Instrucţiunile din domeniu au fost modificate prin reformularea unei secţiuni instituindu-se astfel  reguli specifice privind gestionarea  animalelor – caii şi câinii de serviciu. Conform noilor prevederi, animalele de serviciu care îşi păstrează capacitatea de muncă şi au o stare de sănătate bună se menţin în aceeaşi categorie de serviciu în care sunt încadrate, chiar dacă depăşesc limita de vârstă prevăzută de instrucţiuni.

 În situaţia în care animalele îşi pierd aptitudinile unei categorii de serviciu sau nu mai îndeplinesc anumite standarde cerute pentru categoria în care sunt încadrate, acestea vor fi reîncadrate în alte categorii de serviciu (corespunzătoare aptitudinilor curente – pază, însoţire etc) şi vor fi menţinute în activitate pe perioada vieţii, beneficiind de drepturile aferente.

 

Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: