Evenimentul Zilei > International > ARMATA prinde CURAJ în AFGANISTAN. Peste 100 de MILITANȚI au fost UCIȘI
ARMATA prinde CURAJ în AFGANISTAN. Peste 100 de MILITANȚI au fost UCIȘI

ARMATA prinde CURAJ în AFGANISTAN. Peste 100 de MILITANȚI au fost UCIȘI

Armata afgană a anunţat joi că a ucis 101 militanţi şi a rănit alţi 41 într-o serie de operaţiuni pe care le-a întreprins în 18 din cele 34 de provincii ale Afganistanului în ultimele 24 de ore.

„Armata naţională afgană, în coordonare cu poliţia şi serviciile de informaţii, a lansat 17 operaţiuni de curăţire, 16 operaţiuni speciale şi un raid nocturn începând de ieri dimineaţă, în cursul cărora a ucis 101 militanţi, a rănit alţi 41 şi a reţinut unul”, a indicat Ministerul afgan al Apărării într-un comunicat citat de AGERPRES. Mai important, printre militanții uciși se numără și un lider taliban local şi şapte combatanţi ai grupării Statul Islamic, a adăugat ministerul.

În cursul operaţiunilor, echipe de pirotehnişti ai armatei au descoperit şi au dezamorsat 63 de mine terestre, a mai spus sursa, adăugând că în decursul aceleiaşi perioade de timp forţele aeriene afgane au întreprins 118 zboruri de sprijin, în afară de efectuarea a 14 lovituri aeriene împotriva ascunzătorilor militanţilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: