Evenimentul Zilei > International > Arma supremă a Americii. Ce sunt rachetele hipersonice, lansate de pe B1-B
Arma supremă a Americii. Ce sunt rachetele hipersonice, lansate de pe B1-B

Arma supremă a Americii. Ce sunt rachetele hipersonice, lansate de pe B1-B

În plin Război Rece, marile puteri militari ale lumii se întrec într-o cursă a înarmării a cărei factură o vom achita, la un moment dat, cu toții!

După ce Rusia s-a tot lăudat anul acesta cu rachetele sale de ultimă generație (temutul „Satan”), capabile să depășească viteza sunetului, iar China tocmai ce a făcut și ea același lucru, nu se putea ca tocmai America să rămână descoperită!

Cotidianul The Sun aruncă pe piață ultima invenție a inginerilor de tehnologie militară americani – B-1B Bone Crusher („Zdrobitorul de oase”, într-o traducere aproximativă), purtător de rachete hipersonice care în zbor depășește de până la cinci ori viteza sunetului! Bombardierele B1-B intrate în dotarea US Air Force sunt echipate cu arme hipersonice capabile să lovească orice țintă de pe glob înainte ca inamicul să aibă șansa de a reacționa.

În timpul exercițiilor, dezvoltatorii de arme ai USAF au arătat că fiecare B1-B poate transporta nu una, ci mai multe rachete hipersonice în timpul misiunilor de luptă! „Un bombardier B1-B va putea transporta patru sau mai multe arme hipersonice. Vă puteți imagina ce avantaj avem!”, s-a lăudat generalul Timothy Ray, comandant US Air Force. Mai mult, Dominic Ross, de la USAF Global Strike Command, a menționat într-un raport trimis Pentagonului că „B-1B va putea transporta arme mai mari, mai grele, de până la 5.000 de tone! Intră în forță în Liga rachetelor hipersonice”.

Lockheed Martin dezvoltă noile arme

Deși armele hipersonice au fost deja testate, fabricarea lor întâmpină provocări tehnice serioase, cum ar fi gestionarea propulsiei, temperatura și ghidarea țintei, ca să menționăm doar o parte dintre ele. Dezvoltatorii de la Lockheed Martin spun că o rachetă care călătorește cu de până la cinci ori viteza sunetului aduce o dinamică nemaiîntâlnită în industria armamentului, iar tehnicienii trebuie să cerceteze foarte bine domeniul hipersonicii.

Majoritatea armelor hipersonice sunt concepute ca arme de atac care se folosesc de „energia cinetică”, ceea ce înseamnă că nu au de-a face cu explozibili. Ele se bazează mai degrabă pe viteza și forța impactului pentru a distruge țintele.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: