Evenimentul Zilei > Actualitate > Armă de ultimă generaţie pentru forţele speciale. „Sfântul Graal al luptei urbane”
Armă de ultimă generaţie pentru forţele speciale. „Sfântul Graal al luptei urbane”

Armă de ultimă generaţie pentru forţele speciale. „Sfântul Graal al luptei urbane”

Jurnaliştii de la Daily Star au aflat primii că forţele speciale britanice (SAS) vor fi dotate cu o armă care reprezintă „Sfântul Graal al luptei urbane”.

Armă de ultimă generaţie pentru forţele speciale! „Sfântul Graal al luptei urbane”. În prim-plan apare CornerShot, o puşcă de ultimă generaţie, care le permite soldaților forțelor speciale să deschidă focul fără a se expune inamicului.

O sursă din cadrul Armatei Marii Britanii a descris-o ca pe o armă care va „schimba jocurile” în operațiuni. De ce această comparaţie? Pentru că acum, şi forțele speciale britanice au o nouă pușcă numai bună pentru a trage după colțuri.

Această armă este deja utilizată de forțele speciale americane și israeliene și despre ea se spune că a salvat „zeci” de soldați de la moarte sau răniri.

CornerShot are un pistol montat într-o secțiune rabatabilă din față, care poate fi orientată cu ajutorul unei camere. Conform ultimelor informaţii, trupele antiteroriste SAS testează deja patru dintre ele.

„A fi capabil să tragi cu exactitate după un colț atunci când lupți pe stradă este Sfântul Graal al luptei urbane. Această armă va fi salvatoare de vieți. De fiecare dată când te miști într-un colț sau încerci să deschizi focul dintr-un colț, te expui.

Armă de ultimă generaţie pentru forţele speciale!

O mulțime de soldați britanici au fost uciși în Irlanda de Nord și Afganistan încercând să ia o poziție de foc pe colțul unei clădiri.

Dar acest echipament va schimba totul. Unul dintre principalele roluri ale SAS este acum de a sprijini poliția în operațiunile din orașe. Deci, această pușcă va fi foarte folosită”, a dezvăluit sursa celor de la Daily Star.

Săptămâna trecută, s-a vorbit despre faptul că forțele speciale ale Marii Britanii vor avea un buget sporit cu peste 400 de milioane de lire sterline. O mare parte din noul numerar va fi folosită pentru a cumpăra echipamente noi.

Surse de domeniul Apărării au declarat că SAS a aflat pentru prima dată despre asta după ce US Navy Seals – unitatea care l-a ucis Osama Bin Laden – a folosit-o împotriva teroriştilor din Afganistan.

Despre toate aceste informaţii, Ministerul Apărării din Marea Britanie a refuzat să ofere vreo reacţie, conform dailystar.co.uk.