Evenimentul Zilei > Actualitate > Arhiepiscop: „Aşa prăjiţi Covidul!”. Sfaturi controversate la finalul slujbei
Arhiepiscop: „Aşa prăjiţi Covidul!”. Sfaturi controversate la finalul slujbei

Arhiepiscop: „Aşa prăjiţi Covidul!”. Sfaturi controversate la finalul slujbei

Încă o înaltă față bisericească face o serie de declarații controversate cu privire la modul în care oamenii se pot apăra de noul coronavirus.

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, le-a oferit credincioșilor, la finalul unei slujbe ținute la o biserică din centrul orașului Pitești, mai multe sfaturi bizare legate de modul în care aceștia pot lupta cu noul coronavirus.

ÎPS Calinic: „Doar mortul nu are febră

„Avem febră, şi-acum e problemă dacă ai. Dar… doar mortul nu are febră!” După aceea, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, sfaturi controversate pentru a lupta cu virusul.

„Faceţi gargară cu oţet. Şi un pic de sare. Nu uitaţi de apa caldă. Covidul ăsta se teme de apă fierbinte. Şi-atunci curăţaţi gâtul cu apă fierbinte şi un pic de oţet şi sare. Nu-i chiar plăcut, dar fuge orice virus de îşi rupe picioarele! Şi-apoi beţişoarele acelea, cum se fac testele, folosiţi-le la fel, cu amestecul acesta şi pe nas. Aşa prăjiţi Covidul! Ţuica, o minunăţie şi ea! Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul!”, a spus ÎPS Calinic.

ÎPS Calinic: „Distanţa păstrează prestanţa”

„Mănânc mult usturoi. Usturoiul îl tai şi ung clanţele uşilor, acolo unde locuiesc. Păi ştiu eu ce virus poate avea cel care apasă clanţa? Dar mai ales nu o ating cu mâna. Cu un prosop, cu o eşarfă… faceţi la fel! Sau deschideţi uşile cu genunchiul! Sau şi mai bine, desfiinţaţi uşile!”, a mai spus arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

La final, ÎPS Calinic i-a îndemnat pe credincioși să poarte mască şi să păstreze distanţa, precizând, într-o notă amuzantă, că „Distanţa păstrează prestanţa!”.

Bilanțul pandemiei în România, vineri, 13 noiembrie

Până astăzi, 13 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 343.725 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), după ce ieri, 12 noiembrie, s-au înregistrat 10.142 în 24 de ore.

231.808 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.489 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: