Argumentele CIUDATE ale persoanelor publice care vor să îl SPELE pe Oprescu

Argumentele CIUDATE ale persoanelor publice care vor să îl SPELE pe Oprescu

Cu toate că procurorii DNA l-au prins pe Sorin Oprescu cu mii de eurp marcaţi şi judecătorii au decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, în apărarea edilului Capitalei au sărit mai multe persoane publice care, fie că se declară "uluite", fie că este "autodetonare programată" sau că ipoteza anchetatorilor că ar fi luat mită este absurdă deoarece ştia că DNA-ul este cu ochii pe el.

Alexandru Sassu, fost preşedinte-director general al Televiziunii Române, a declarat, duminică, la România TV că este bun prieten cu Sorin Oprescu şi că nu crede că acesta a luat mită, mai ales că ştia că  DNA-ul este cu ochii pe el. Mai mult Sassu suţine că edilul Capitalei a fost "executat" pentru că era o "armă politică".

"Eu sunt prieten cu Sorin Oprescu de foarte mulţi ani şi o să rămânem indiferent de ce se întâmplă. Eu nu cred că a luat şpagă. Acum câteva zile am fost la el şi mi-a spus că ştie că este urmărit şi că sunt cu ochii pe el", a declarat Alexandru Sassu, adăugând că "în ultimii ani DNA a facut câteva execuţii publice la cei care aveau poziţii mai înalte în politică. Năstase, Crin Antoenscu într-un fel, Tăriceanu stă cu sabia deasupra capului, acum Oprescu. Sunt o grămada de personaje despre care s-au făcut denunţuri câte vreţi, publice, scrise înregistrate şi nu s-a făcut nimic. Deci este clar că DNA este o armă politică în mâna celor care au nevoie ca România să nu aibă o clasă politică solidă şi pe picioare".

Victor Ciutacu susţine nici mai mult nici mai puţin că în cazul lui Sorin Oprescu este vorba despre "autodetonare programată", explicând că în rechizitoriul DNA sunt ”inadvertențe și dubioșenii”

Ne puteți urmări și pe Google News

 

"Dacă remarc inadvertențele și dubioșeniile din desfășurătorul pe repede înainte al DNA, în conștiința publică, sunt prieten cu Oprescu. Dacă mă miră atitudinea lui bizară și șovăielnică, la pachet cu declarațiile stranii ale avocaților, dau ca nenorocitul în omul căzut. Așa că, pe cale de consecință, nu mă dezic de Sorin și punct. Rămân, pentru mine, lucrurile mișto și, îndrăznesc să cred, pline de curaj pe care le-am făcut împreună, o campanie electorală fabuloasă la sfârșitul căreia primul telefon de mulțumire pentru atitudine l-am primit de la contracandidatul său, plus o mulțime de amintiri frumoase. Sper să iasă bine din povestea asta, care mie-mi sună ca o autodetonare programată...", a scris în Victor Ciutacu pe Facebook, unde a postat și o fotografie din timpul unei emisiuni în cadrul căreia l-a avut ca invitat pe Sorin Oprescu

Stelian Tănase se declară prietenul lui Oprescu, povestind, pe blog, cum medicul Oprescu l-a ajutat atunci când i s-a îmbolnăvit mama : "La sfîrșitul anilor 90 cind mama s-a imbolnăvit iremediabil, el a cazat-o într-o rezervă de la Spitalul Universitar. S-a ocupat de ea, a îngrijit-o. Asta nu se uită".

"Omul are umor, adesea șarjează, e nonșalant. Asta și vrea sa treacă, un tip de spirit. Uneori e cam cinic si arogant dar îl prinde, face parte din personaj", remarcă Stelian Tănase, care subliniază că la Oprescu a prevalat "prietenia, mentalitatea lui de doctor care îi îngrijește pe alții care nu l-a părăsit în ciuda anilor petrecuți la Primărie".

"Recunosc că nu prea știu ce să fac în această situație. Țin la obraz, la cei 7 ani de acasă. Sunt un om de modă veche. Imi amintesc perfect ce m-a învățat bunicul meu neamț în privința onoarei. Mă întreb cum să te comporți cînd afli că un prieten a păcătuit !? Îl dezavuezi!?…Te faci că nu îl cunoști, îi închizi telefonul în nas dacă sună!? Nu ii mai răspunzi la salut? Lovești un prieten atunci cînd a căzut !? …Nu e simplu. Eu mă consider prieten cu Sorin Oprescu. Îi sunt recunoscător pentru ce a făcut pentru mama. Nu poți șterge trecutul cu buretele, nici nu îl poți ignora. Și nu ai altul", încheie Tănase, specificând că nu ştie dacă va mai apuca să îl vadă vreodată. "Pe el îl așteaptă pușcăria și nu cred că mai apuc zile pînă iese de acolo".

Victor Ponta s-a declarat "uluit" la aflarea veştii că primarul Capitalei a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi, într-o primă reacţie, a subliniat că "din punct de vedere politic", refuză se alăture "corului de şacali şi hiene rârâite care sar acum pe Oprescu".

„Mă uit şi eu uluit la televizor pentru că nu deţin alte informaţii. Nu pot decât să mă uit. Din punct de vedere politic, nu vă aşteptaţi să mă adaug la corul de şacali şi hiene rârâite care sar acum pe Oprescu. Fiecare îşi duce viaţa. Restul vă spunem la Parlament”, a declarat Victor Ponta. Citeşte mai multe aici

Primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.