Evenimentul Zilei > International > Arestaţi pentru jocul ACTORILOR şi MUZICA dintr-o piesă de SHAKESPEARE
Arestaţi pentru jocul ACTORILOR şi MUZICA dintr-o piesă de SHAKESPEARE

Arestaţi pentru jocul ACTORILOR şi MUZICA dintr-o piesă de SHAKESPEARE

O regizoare şi directorul unui teatru din Teheran au fost arestaţi din cauza "mişcărilor" actorilor şi "tipului de muzică" din trailerului unei montări shakespeariene, care arată bărbaţi şi femei dansând împreună.

Maryam Kazemi, regizoarea care a semnat această montare a comediei "Visul unei nopţi de vară", şi Saeed Assadi, directorul Teatrului Municipal din Teheran, unde se juca piesa, au fost arestaţi duminică din ordinul Autorităţii judiciare. Kazemi şi Assadi au fost arestaţi după şapte reprezentaţii ale piesei la Teatrul Municipal, unul dintre cele mai renumite din Teheran. Ultima, programată pentru duminică, a fost anulată.

Shahram Karami, şeful Departamentului de artele spectacolului din cadrul Ministerului Culturii şi Îndrumării Islamice din Iran, potrivit căruia la originea nemulţumirilor s-au aflat "mişcările" actorilor şi "tipul de muzică" folosit în trailer. "Problema a fost trailer-ul, nu piesa în sine", a explicat Karami, potrivit RRA.

Devenit viral pe reţelele de socializare, filmuleţul arată bărbaţi şi femei dansând împreună – o acţiune interzisă prin lege în Republica Islamică Iran.

Autoritatea judiciară a stabilit o cauţiune de 3 miliarde de riali (19.000 euro la cursul de schimb al zilei pe piaţa liberă) de persoană în cazul lui Kazemi şi Assadi. Cei doi urmează să îşi recapete libertatea marţi, după plata cauţiunii.