Un tânăr de 26 de ani, din București, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 30 de zile, fiind acuzat că ar fi furat importante sume de bani și bunuri, în timpul unei slujbe religioase care avea loc într-o biserică de pe raza sectorului 1.

Hoțul a fost reținut joi, de poliţiştii Capitalei, fiind acuzat de furt. „Cercetările au fost declanşate la data de 15 iunie, când un bărbat de 37 de ani reclama faptul că, la aceeaşi dată, persoane necunoscute i-au sustras din biroul parohial al unei biserici o borsetă cu mai multe sume de bani”, a transmis Poliția Capitalei.

Poliţişti din cadrul Secţiei 1 au demarat investigaţiile și l-au identificat pe tânărul de 26 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, bănuit de comiterea faptei.

„Pe 11 iulie, tânărul a fost depistat şi condus la sediul subunităţii pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat în sarcina acestuia s-a stabilit că în data de 15 iulie, în jurul orei 19,00, ar fi pătruns fără drept în biroul parohial amplasat în curtea unei biserici de pe raza sectorului 1, unde, profitând de neatenţia persoanelor prezente la o cununie religioasă, ar fi sustras dintr-un rucsac al unui bărbat care participa la ceremonie suma de 12.000 lei, 850 euro, precum şi mai multe memory stick-uri”, se arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Bărbatul a fost reţinut şi prezentat instanţei, care a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.