Actorul Danny Masterson a fost acuzat că a violat trei femei, au anunțat autoritățile din Los Angeles, potrivit NY Times.

Masterson a fost arestat miercuri la 11:30 și eliberat câteva ore mai târziu, după ce a plătit o cauțiune de 3,3 milioane dolari.

Potrivit procurorilor, Masterson ar fi comis violurile între anii 2001 și 2003.

Într-o declarație pentru CNN, avocatul vedetei a spus: „Domnul Masterson este nevinovat și suntem siguri că va fi absolvit de orice vină, atunci când toate probele vor fi scoase la iveală și martorii vor avea ocazia să depună mărturie”.

Autoritățile spun că Masterson a violat o tânără de 23 de ani în iarna anului 2001 și două femei de 28 de ani de an în 2003, mai anunță presa străină.

Stupoare la Hollywood. Un celebru producător găsit vinovat de agresiune și viol

Amintim că, în februarie 2020, cunoscutul producător de la Hollywood, Harvey Weinstein, a fost declarat vinovat de agresiune sexuală şi viol.

El nu a fost găsit vinovat pentru toate acuzațiile, de aceea nu a putut fi condamnat la închisoarea pe viață.

Este un verdict mai bând, dar care reprezintă totuşi o victorie pentru mişcarea #MeToo, potrivit AFP.

Găsit vinovat de agresiune sexuală şi de viol, Harvey Weinstein, în vârstă de 67 de ani, este pasibil de maximum 25 de ani de închisoare, dar nu riscă condamnarea pe viaţă, având în vedere că membrii completului de judecată nu au reţinut circumstanţa agravantă privind comportamentul său de „prădător” sexual.

Completul de judecată a avut nevoie de cinci zile pentru a lua o decizie în unanimitate asupra unor capete de acuzare, o condiţie necesară pentru pronunţarea verdictului. Completul a trebuit să decidă pe baza mărturiilor a trei femei, dintre cele 80 care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire sau agresiune sexuală.

În final, completul l-a găsit vinovat doar pentru două acuzaţii, agresiune sexuală asupra unei foste asistente de producţie Mimi Haleyi, în 2006, şi viol asupra actriţei aspirante Jessica Mann, în 2013.