Evenimentul Zilei > Actualitate > Arafat le taie elenul românilor. Adio, relaxare de la 1 iunie? Sigura condiție care ne scapă de restricții
Arafat le taie elenul românilor. Adio, relaxare de la 1 iunie? Sigura condiție care ne scapă de restricții

Arafat le taie elenul românilor. Adio, relaxare de la 1 iunie? Sigura condiție care ne scapă de restricții

Revenirea la normalitate este la un pas de a se concretiza. Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre măsurile pe care autoritățile le pregătesc pentru ”marele moment”.

Vineri seară, la un post de televiziune, Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit despre măsurile pe care autoritățile le pregătesc pentru ca românii să se poată întoarce la normalitate.

Potrivit șefului DSU, autoritățile iau în calcul ridicarea restricțiilor când circa 60% dintre români vor fi vaccinați împotriva COVID-19.

„Când ajungem la 60% din populație vaccinată și sperăm să ajungem la acest număr, putem vorbi de o ridicare a restricțiilor. Cu cât crește numărul oamenilor vaccinați, cu atât vom avea mai multe măsuri de revenire la normalitate.

Depindem de rata de vaccinare, ea e modalitatea prin care ne asigurăm că revenirea la anumite activități nu aduce cu sine o șansă mare de transmitere a virusului.

Noi nu am impus restricții naționale, doar chestiunea cu ora 22.00, în rest le-am impus în funcție de incidență și câțiva factori, care au dus chiar și la carantinare.

Nu pot exclude să se ajungă la o abordare în care restricțiile să se ridice la nivel zonal, e o variantă la care toată lumea se gândește.

Așa cum restricțiile sunt zonale, așa pot fi și anumite măsuri de relaxare, dacă avem un număr mare de persoane vaccinate. Dar asta mai trebuie să fie discutat și cu comitetul științific.

Eu nu mă aștept ca din 1 iunie să avem totul relaxat, viața să revină la normalitate, e prea puțin probabil asta.

Începerea unor măsuri de revenire la normalitate în lumina scăderii cazurilor și numărului de persoane vaccinate devine foarte plauzibilă, cu condiția continuării în paralel a campaniei de vaccinare.

Un exemplu ar fi legat de partea de teatre, cinematografe și alte activități culturale, chiar vor să facă și anumite experimente în acest fel pentru a vedea dacă este ok să reluăm aceste lucruri”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

CITEȘTE ȘI  Ricky Martin a încins internetul. Latino-lover-ul, așa cum nu l-ați mai văzut vreodată. Foto