Evenimentul Zilei > Actualitate > Raed Arafat, desprea modul de operare al medicului care a intervenit în cazul lui Gyuri Pascu: „Deciziile medicului de pe prima ambulanţă au fost decizii în faţa cazului respectiv”
Raed Arafat, desprea modul de operare al medicului care a intervenit în cazul lui Gyuri Pascu: „Deciziile medicului de pe prima ambulanţă au fost decizii în faţa cazului respectiv”

Raed Arafat, desprea modul de operare al medicului care a intervenit în cazul lui Gyuri Pascu: „Deciziile medicului de pe prima ambulanţă au fost decizii în faţa cazului respectiv”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, în cazul decesului artistului Ioan Gyuri Pascu, primul medic sosit la caz a decis că nu era nevoie de EKG, această fiind o hotărâre personală în faţa cazului respectiv. Oficialii Colegiului Medicilor vor stabili dacă această intervenţie este cauza dispariţiei actorului.

Secretarul de Stat, Raed Arafat a afirmat că o examinare realizată cu ajutorul electrocardiografului ar fi fost necesară pentru a se preveni orice risc ulterior, însă, a reiterat ideea că decizia a aparţinut în totalitate medicului, fiind o decizie bazată pe informaţiile primite la faţa locului.


IOAN GYURI PASCU A MURIT CU ZILE. Şeful Ambulanţei, ACUZAŢII GRAVE la adresa medicului care l-a consultat pe artist: "Nu a PROCEDAT CORECT. A comis MULTIPLE ERORI"

În urma necropsiei făcute, la solicitarea familiei artistului Ioan Gyuri Pascu, s-a stabilit că principala cauză a subitului deces al actorului ar fi fost afecţiunea de cord pe fondul diabetului preexistent. Citeşte mai multe AICI!


 

“Deciziile medicului de pe prima ambulanţă au fost decizii în faţa cazului respectiv. Medicul de pe prima ambulanţă nu a făcut, de exemplu, o electrocardiogramă. Poate că alt medic făcea. De asta Colegiul trebuie să discute cu medicul să vadă care era substratul pentru care medicul respectiv a decis să nu facă EKG. Poate că bolnavul era în picioare şi el vorbea cu el şi el a considerat că nu e nevoie să facă EKG-ul. Acest lucru e o chestie medicală, nu e o chestie foarte procedurală, nu e ca la un stop cardiac. La un stop cardiac ştii că te duci, pui defibrilatorul, pui asta, pui asta şi lucrezi. Aici e un caz medical în care medicul analizează, decide pe baza unei analize şi asta este motivul pentru care medicul trebuie să răspundă la aceste aspecte în faţă colegilor medici", a declarat Raed Arafat.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: