Evenimentul Zilei > Actualitate > Arafat, apel disperat către românii care sosesc din Italia. „Sunt convins că….”
Arafat, apel disperat către românii care sosesc din Italia. „Sunt convins că….”

Arafat, apel disperat către românii care sosesc din Italia. „Sunt convins că….”

În Italia este stare de alertă. În acest moment sunt 51 de cazuri confirmate cu coronavirus în Lombardia și Veneto, iar 12 localități au fost izolate pentru a împiedica răspândirea virusului. În acest context Raed Arafat face câteva recomandări pentru românii care doresc să revină acasă.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a făcut câteva recomandări românilor stabiliți în Italia dar și celor care vor să revină în România.

„În primul rând, cred că din zona afectată sau unde autoritățile au făcut anumite recomandări, toată lumea trebuie să respecte aceste recomandări și să le aplice pe partea de igienă, de rămas acasă, să nu participe la evenimente publice, să nu se expună. Dacă cineva călătorește din această zonă, atunci va trebui să anunțe Ambasada României, ca să știm că acea persoană vine în țară. Și la aeroport trebuie să spună că vin din zona respectivă”, a declarat Raed Arafat în această seară la un post de televiziune.

„Oricum, nu e motiv de panică la acest moment și sunt convins că asta transmit și autoritățile italiene. Rămasul acasă și contactul cât mai puțin cu exteriorul e cea mai bună soluție„, a mai spus Arafat.  ”Vom lua legătura cu colegii din Italia pentru a lua și noi măsurile pe care le iau ei. Deocamdată numărul celor infectați cu coronavirus nu a impus măsuri speciale la nivelul statelor europene, dar vedem ce măsuri iau italienii și luăm și noi”, a concluzionat Arafat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: