Evenimentul Zilei > Actualitate > Arafat, anunțul care dă fiori: „Nu va rezolva situația imediat…”
Arafat, anunțul care dă fiori: „Nu va rezolva situația imediat…”

Arafat, anunțul care dă fiori: „Nu va rezolva situația imediat…”

Apariția unui vaccin anti-COVID nu va duce imediat la eradicarea bolii, susține șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Raed Arafat a declarat că până la apariția unui vaccin eficient împotriva noului coronavirus, autoritășile sunt obligate să fie pregătite să combată pandemia cu resursele pe care le au la îndemână.

„Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul, noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea”, a declarat Raed Arafat într-o emisiune televizată.

El a precizat că România se află pe lista țărilor care au comandat vaccinul anti-COVID-19 și că Ministerul Sănătății s-a ocupat de acest lucru. Șeful DSU a precizat, în acest context, că este foarte important ca oamenii să se vaccineze pentru gripa sezonieră, deoarece astfel se reduce o parte din riscul de a contacta infecția cu noul coronavirus. Printre categoriile care trebuie să recurgă la o astfle de măsură, Raed Arafat a făcut referire la persoanele în vârstă.

„Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici”, a mai spus șefuL DSU.

Totodată, el și-a exprimat speranța ca boala să fie menținută la acest nivel, iar numărul de îmbolnăviri să înceapă să scadă ca urmare a noilor măsuri de protecție sanitară adoptate de autorități.

„Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere, a mai spus Raed Arafat, conform antena3.ro.

Primarul Timișoarei ține deschise terasele și după ora 23.00: „Am fost dus în eroare”

Polițiștii trec prin foc și sabie barurile și terasele din Capitală! Amenzi usturătoare

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: