Evenimentul Zilei > International > Arabia Saudită ar putea participa la acțiuni militare în Siria
Arabia Saudită ar putea participa la acțiuni militare în Siria

Arabia Saudită ar putea participa la acțiuni militare în Siria

Arabia Saudită ar putea lua parte la acțiuni militare în Siria, după ce un posibil atac cu arme chimice a dus la moartea a cel puțin 60 de persoane în regiunea Ghouta, din estul țării, în acest weekend, a declarat marți Prințul Moștenitor Saudit, Mohammed bin Salman.

Președintele american, Donald Trump, a promis luni că vor avea loc acțiuni rapide și în forță ca răspuns la acest atac, astfel că analiștii s-au gândit că ar putea avea loc o acțiune militară.
"Dacă alianța cu partenerii noștri o va cere, vom fi prezenți acolo", a declarat Prințul Mohammed în cadrul unei conferințe de presă ținută alături de președintele francez Emmanuel Macron, în încheierea vizitei sale de trei zile de la Paris.
Anterior, Ministrul Saudit de Externe, Adel al-Jubeir, a declarat reporterilor că mai multe țări au ținut consultări cu privire la modalitatea în care ar trebui să reacționeze la atacul cu arme chimice din Siria și au cerut ca responsabilii să fie trași la răspundere. "Poziția noastră este că responsabilii trebuie să fie trași la răspundere și aduși în fața justiției", a declarat acesta.
Atacul de sâmbătă seara a ucis cel puțin 60 de oameni și a rănit peste 1.000 de persoane în mai multe părți ale orașului Douma, aflat în apropierea capitalei, Damasc, potrivit Uniunii Organizațiilor de Asistență Medicală (Union of Medical Care Organizations). Întrebat dacă Arabia Saudită ar putea lua parte la un astfel de răspuns, domnul Jubeir a refuzat să comenteze.
"Nu voi face speculații despre ceea ce poate sau nu poate avea loc, dar tot ce pot spune este că au loc discuții cu privire la opțiunile pe care le avem pentru rezolvarea acestei probleme", a declarat acesta.