Flavian Vidineac, apropiat al clanului Cordunenilor, a fost eliberat din Tribunalul Vaslui și plasat în arest la domiciliu. Acesta a fost acuzat că a forțat o elevă de 17 ani, în drumul său spre casă, batjocorind-o în scara blocului.

Măsura arestului preventiv a fost prelungită succesiv până pe data de 28 ianuarie. Decizia instanței a venit cu doar câteva zile înainte de termenul programat la Judecătoria Vaslui în dosarul în care Vidineac era acuzat de viol.

Dosarul a avut termen pe 5 februarie, când ar fi trebuit să fie audiați primii martori. Acest lucru nu s-a întâmplat. Inculpatul a solicitat o nouă amânare pentru a avea timp să-și pregătească apărarea, ceea ce s-a și întâmplat: „în acest stadiu al procesului penal, la al doilea termen de judecată stabilit de către instanţa de fond, drepturile şi interesele legitime ale persoanei vătămate şi ale martorilor din lucrări pot fi protejate în continuare prin intermediul restricţiilor de deplasare în afara locuinţei specifice măsurii arestului la domiciliu precum şi prin interdicţiile stabilite în sarcina inculpatului de a comunica sau de a lua legătura în orice fel, direct sau indirect cu acestea.”

Magistrații Tribunalului Vaslui au considerat că „scopurile generale ale măsurilor preventive pot fi asigurate şi prin luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu care este de natură să menţină aceleaşi restricţii de deplasare şi comunicare cu persoanele din cadrul dosarului penal fără a pune în pericol bunul mers al judecăţii în primă instanţă.”

Agresiunea sexuală de care este acuzat apropiatul Cordunenilor a avut loc pe 22 iulie 2018, pe cea mai circulată arteră a municipiului Vaslui. Agresiunea a avut loc la ora 21.40, atunci când minora vorbea cu mama sa la telefon, informează Adevărul.