Evenimentul Zilei > Actualitate > APOCALIPSA într-o singură imagine. Câte BOMBE poate transporta FORTĂREAŢA stratosferică B-52 | FOTO
APOCALIPSA într-o singură imagine. Câte BOMBE poate transporta FORTĂREAŢA stratosferică B-52 | FOTO

APOCALIPSA într-o singură imagine. Câte BOMBE poate transporta FORTĂREAŢA stratosferică B-52 | FOTO

B-52 a împlinit, în 2015, 60 de ani de la intrarea în serviciul aviaţiei americane, însă rămâne un element-cheie în desfăşurarea unor eventuale operaţiuni militare peste tot în lume.

  RUSIA şi-a găsit naşul. Cum arată VĂNĂTORUL TERIBIL al SUA care poate NIMICI submarinele inamice | GALERIE FOTO 

În 1955, când primul bombardier B-52 a intrat în serviciul aviaţiei SUA, nimeni nu şi-a imaginat că avionul va rămâne în serviciul armatei timp de aproape 100 de ani.

Uzinele americane au fabricat aprximativ 750 de astfel de bombardiere. Deşi ultimul exemplar a părăsit linia de asamblare în 1962, aviaţia SUA intenţionează să le utilizeze până în 2062.

Fortăreaţa zburătoare a fost folosită, până acum, în nenumărate misiuni şi cu multiple scopuri: a transportat drone, elemente componente ale navetelor spaţiale, rachete de croazieră şi chiar bombe nucleare.

În anii ’60, B-52 era considerat o bestie absolută a aerului şi a reuşit să înjumătăţească timpul în care un avion a făcut înconjurul lumii. În ianuarie 1962, B-52 a zburat din Japonia în Spania şi a doborât 11 recorduri de viteză şi distanţă.

În prezent, cele mai multe bombardiere B-52 au fost modernizate şi doar carcasa aeronavei a rămas nemodificată, iar fortăreaţa zburătoare poate transporta o încărcătură de bombe şi rachete de 31.750 de kg.

Fotografia de mai jos ne arată câte bombe şi rachete poate transporta, în acelaşi timp, un bombardier B-52.


  Cum se distrau TORŢIONARII de la Auschwitz, în timp ce MILIOANE de evrei erau UCIŞI în camerele de GAZARE | GALERIE FOTO