Aplicație revoluționară pentru medicină. Realizarea aparține studenților de la Universitatea Politehnică din Timișoara

Aplicație revoluționară pentru medicină. Realizarea aparține studenților de la Universitatea Politehnică din Timișoara

O aplicație care folosește inteligența artificială în analizarea radiografiilor a fost realizată de un grup de studenți ai Universității Politehnice din Timișoara.

Echipa de tineri, reunită sub titulatura ”Mindfully” este coordonată de profesorul Sebastian Fuicu, arată portalul www.startupcafe.ro. 

Studenții români demonstrează încă o dată inventivitatea de care dau dovadă, dar și dorința de a deschide noi orizonturi ale științei. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu întâmplător, în acest context, echipa din Timișoara a reușit să câștige competiția de antreprenoriat JA Hall of Fame, organizator fiind Junior Achievement România.

Ca atare, tinerii au obținut marele premiu la categoria studențească din cadrul acestui concurs., arată site-ul www.hotnews.ro.  

Produsul muncii lor a uimit pe toată lumea. Ei au pus la punct o aplicație care poate analiza în mod automat radiografiile. 

Inteligența artificială încorporată în acest nou sistem poate să producă interpretări de înaltă acuratețe în privința imaginilor care îi pot ajuta pe medici în depistarea unor probleme de sănătate ale pacienților.

Noua aplicație le pune la dispoziția medicilor atât un diagnostic de tip screening, cât și altul diferențial, în cazul fiecărei radiografii în parte. 

Mai mult decât atât, arată sursa citată, fiecare imagine este însoțită de explicații și de o hartă a zonei care a fost supusă rediografiei, în așa fel încât doctorii să descopere cât mai rapid eventuala problemă medicală. Mai trebuie spus că luna viitoare echipa studențească din Timișoara va merge în Norvegia, la finala europeană a  JA Europe Enterprise Challenge 2019. 

Evident că tinerii noștri vor duce cu ei și produsul inteligenței lor.