Evenimentul Zilei > Social > Apel la Timișoara: Dați 25 de lei pentru monumentul Revoluției
Apel la Timișoara: Dați 25 de lei pentru monumentul Revoluției

Apel la Timișoara: Dați 25 de lei pentru monumentul Revoluției

Cu aproape o lună înaintea aniversării a 30 de ani de la Revoluție, Primăria Timișoara lansează un apel pentru donații în  bani  ca să poată construi un monument dedicat evenimentului.

Este nevoie de 163.000 de euro, a indicat primarul Timișoarei. Donațiile se pot face online, direct de pe pagina web a municipalității de pe Bega, iar suma minimă acceptată este de 25 de lei.

”Haideți să ne solidarizăm din nou, indiferent ce ne diferențiază, cum s-a întâmplat la Revoluție! Haideți ca împreună să aducem acest omagiu eroilor noștri și, prin ei, supremei valori numită liberate, înscrisă profund în codul nostru genetic de ființe umane! (…)

Donează pentru Monumentul Revoluției! În decembrie 1989, lumea întreagă era cu ochii aţintiţi asupra Timișoarei, urmărind cu emoţie curajul nebunesc al timişorenilor de a înfrunta un sistem opresiv dintre cele mai bine puse la punct din istorie, consolidat în cei aproape 50 de ani comunism. Nu avem voie să uităm ce s-a întâmplat atunci, să-i uităm pe cei ce și-au jertfit viața pentru ca noi, astăzi, să fim liberi!

Lansăm, astăzi, inițiativa de strângere de fonduri pentru realizarea în Timișoara a unui Monument al Revoluției din Decembrie 1989, la 30 de ani de la câștigarea prin jertfe și riscuri a libertății! Fondurile intră în conturile Uniunii Artiștilor Plastici din România (UAPR), Filiala Timișoara, sub girul Primăriei Timișoara.”, a scris pe Facebook, primarul Nicolae Robu.

Proiectul monumentului Revoluției de la Timișoara a fost realizat de sculptorul Luigi Varga, despre el discutându-se acum cinci ani. Este vorba de un complex sculptural cu 12 contururi ale unor siluete umane în mărime naturală, realizate  din fontă. Monumentul ar urma să fie amplasat în centrul orașului, mai exact în spațiul dintre Podul Maria și Catedrală, în Parcul Catedralei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: