Evenimentul Zilei > Actualitate > APEL la Papa Francisc pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la MOARTE în Malaezia
APEL la Papa Francisc pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la MOARTE în Malaezia

APEL la Papa Francisc pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la MOARTE în Malaezia

Tatăl lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia, va pleca săpămâna acesta să îl viziteze cu ajutorul oamenilor care fac donaţii. În urmă cu doi ani, tânărul a fost prins cu droguri pe un aeroport din Malaezia şi a fost condamnat la moarte, iar de atunci stă în închisoare. Sentinţa în cazul lui nu e definitivă, românul fiind apărat de unul dintre cei mai buni avocati din Malaezia, specializat pe astfel de cazuri. Un român stabilit în Italia a făcut chiar şi o petiţie în care i-a cerut lui Papa Francisc să se implice în acest caz.

Situaţia este cunoscută la Ambasada Romaniei din Kuala Lumpur, iar statul român îi plăteşte un avocat din Malaezia să îl apere,  deoarece legea permite doar avocaţilor înscrişi în baroul malaezian să pledeze în faţa instanţelor, informează B1 TV.

În 26 iunie 2012, Ionuţ Alexandru Gologan a fost prins cu aproape un kilogram si jumatate de meta-amfetamină în bagaje, pe aeroportul din Kuala Lumpur. Tânărul de 21 de ani a fost condamnat la moarte, pentru trafic de droguri.

Recursul în cazul său ar putea dura până la cinci ani. Dacă şi de aceasta data pedeapsa lui Ionut va fi condamnarea la moarte, singurul care ii mai poate cruta viata este Sultanul din Selangor.