Evenimentul Zilei > Social > Apel făcut de Mihai Gâdea în timpul emisiunii Sinteza zilei. Mulți bătrâni vulnerabili nu mai pot fi ajutați
Apel făcut de Mihai Gâdea în timpul emisiunii Sinteza zilei. Mulți bătrâni vulnerabili nu mai pot fi ajutați

Apel făcut de Mihai Gâdea în timpul emisiunii Sinteza zilei. Mulți bătrâni vulnerabili nu mai pot fi ajutați

O organizație care se ocupa de bătrânii ce sunt vulnerabili nu a mai primit bani din partea primăriei, așa că multe persoane au rămas fără ajutor.

Dana Budeanu l-a acuzat pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, că a tăiat finanțarea pe care o primea Fundația Crucea Alb-Galbenă. Organizație ce avea în îngrijirea bătrânii ce locuiesc singuri la domiciliu. Se pare că, din luna noiembrie a anului trecut, fondurile au fost tăiate. Informația a fost confirmată și de Măriuca Ivan, președintele fundației.

Fundația Crucea Alb-Galbenă nu a mai primit finanțare din partea primăriei generale de anul trecut

„După activitatea din noiembrie pe proiectul de îngrijiri integrate la domiciliu, în noiembrie a fost ultima factură, decembrie – ianuarie – februarie – martie nu am mai primit bani. În martie s-a terminat proiectul, deci noi mai urmează să mai primim de la Primărie bani pe decembrie, ianuarie și februarie. Începuseră deja să ni-i dea pe decembrie și octombrie și urmau și celelalte luni.

Problema mea este foarte mare că nu se mai continuă proiectul, iar noi ținem acești bătrâni în grija noastră fără să avem finanțare în această perioadă. Iar celălalt proiect, cel de monitorizare la domiciliul prin sistemul de teleasistență nu a mai fost achitat din octombrie și avem o sumă destul de mare pe penalități. Ni s-a spus că nu au fost bani, că bugetul a fost foarte greu elaborat și aprobat”, a spus Măriuca Ivan la Antena 3.

Apel făcut de Mihai Gâdea către telespectatori

Mihai Gâdea a făcut un apel, către telespectatori, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”. „Vreau să fac un apel la dvs.: Dacă dumneavoastră considerați că misiunea doamnei Măriuca Ivan și a îngerilor săi care poartă o cruce în piept pe halatele lor albe trebuie să meargă mai departe, vă rog în acest moment să faceți o fotografie ecranului cu telefoanele pe care le aveți. Cei care aveți aplicații pe telefon și puteți face plata, vă rog, faceți-o în această seară, oricât doriți să donați.

De multe ori, și înaintea lui Dumnezeu și în astfel de situații, 1 leu, un bănuț dat, e mai important decât milioane. Pentru că noi suntem mulți și chiar dacă donați o sumă mai mică se vor strânge bani suficienți ca acești oameni să poată merge mai departe în misiunea lor”.