Evenimentul Zilei > International > Apel disperat din Italia. O româncă însărcinată cere ajutor autorităților. „Am ajuns în stradă”
Apel disperat din Italia. O româncă însărcinată cere ajutor autorităților. „Am ajuns în stradă”

Apel disperat din Italia. O româncă însărcinată cere ajutor autorităților. „Am ajuns în stradă”

Mii de români din Italia au ajuns la capătul puterilor din cauza efectelor nemiloase ale pandemiei de coronavirus.

Este și cazul unei românce din Milano, Italia, în vârstă de 28 de ani, care spune că este însărcinată și nu mai are locuință, bani, loc de muncă și e nevoită să stea pe stradă.

Femeia a postat pe pagina ei de socializare un apel către autoritățile române ca să o ajute să se întoarcă în țară.

„Salut, oameni buni! Sunt gravidă în trei luni și jumătate. Am rămas aici. Am fost la aeroport să pot să-mi iau bilet, nimeni nu mă ajută. Am sunat la Ambasadă, niciun ajutor. Am sunat la Minister, a fost singurul care mi-a dat un sfat. Am ajuns în stradă, nu mai am loc de muncă, nu mai am unde să stau. Sunt în fața blocului și nu știu pe unde să o iau. Am întrebat de bilete de avion și polițiștii de acolo au spus că vor să-mi dea amendă.

Nu am doctor, nu am nimic. Nu știu ce să fac. Vreau doar să ajung acasă. Nu mai am bani de mâncare, nu mai am nimic. Am sunat la Ambasadă, mă tratează ca pe un câine. Am familia disperată acasă”, a spus tânăra într-o postare pe Facebook.

Zborurile către și dinspre Italia și Spania sunt în continuare suspendate, în contextul crizei provocate de coronavirus, a anunțat, luni seara, secretarul de stat Bogdan Despescu.

În cazul Spaniei, s-a prelungit măsura suspendării zborurilor pentru 14 zile, începând de pe 31 martie, ora 18. În cazul Italiei, măsura suspendării zborurilor se prelungește tot pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 6 aprilie 2020, potrivit antena3.ro