Evenimentul Zilei > Actualitate > Apariție inedită la un filtru al jandarmilor. Au plecat la muncă cu căruțele
Apariție inedită la un filtru al jandarmilor. Au plecat la muncă cu căruțele

Apariție inedită la un filtru al jandarmilor. Au plecat la muncă cu căruțele

Jandarmii din Alba au oprit un convoi format din cinci căruțe în care se aflau 13 persoane, care tranzita județul dinspre Cluj spre Sebeș. Cei 13 ocupanți ai căruțelor au declarat că mergeau în căutare de locuri de muncă, însă acest lucru nu i-au scăpat de plata unor amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

Un echipaj de jandarmi care supraveghea unul dintre drumurile din județul Alba, în zona localității Aiud,  a fost surprins când a dat ochii cu un convoi de cinci căruțe. Obișnuiți să oprească autovehicule aflate în transit, oamenii legii au rămas blocați când în fața lor, la filtrul rutier pe care îl organizaseră, s-au oprit cinci căruțe mari, cu coviltir, precum cele din Vestul Sălbatic.

La control, jandarmii au aflat că convoiul a parcurs, până să fie oprit, mai bine de 100 de kilometri, din județul Cluj și avea ca destinație orașul Sebeș.

„Deşi în contextul actual generat de răspândirea COVID-19, jandarmii execută zilnic misiuni de escortare a convoaielor auto care tranzitează judeţul Alba, astăzi au fost puşi în situaţia de a opri şi verifica un convoi format din 5 atelaje hipo, după ce parcursese peste 100 de kilometri. Convoiul, din care făceau parte 13 persoane (dintre care şi minori), se deplasa din judeţul Cluj spre localitatea Sebeş, iar în localitatea Aiud a fost surprins de o patrulă de jandarmi. Persoanele au declarat că se îndreptau spre Sebeş cu scopul de a găsi locuri de muncă”, a transmis Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Alba.

În urma verificărilor, jandarmii au descoperit că cei 13 ocupanți ai căruțelor nu aveau la ei declarațiile pe proprie răspundere, solicitate de autorități, care le permitea deplasarea. Pe cale de consecință, membrii convoiului au fost amendați pentru încălcare reglementărilor privind circulația în această perioadă, de pandemie, cu o sumă totală de 10.000 de lei.