Suverana a participat la prima ei video-conferință publică. Cel mai longeviv monarh al Regatului Unit a avut-o alături pe fiica ei, Ana. Cele două au stat de vorbă cu mai multe cadre medicale, care au povestit despre experienţa trăită în timpul pandemiei de Covid-19 şi despre provocările crizei sanitare, informează Express.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a participat la prima sa videoconferinţă publică în care a conversat cu patru persoane ce asigură servicii de îngrijire la domiciliu despre modul în care acestea îşi asistă rudele în cele mai grele momente ale pandemiei de coronavirus.

Cu prilejul „Carers Week” (”Săptămâna Îngrijitorilor”, 8-14 iunie), regina, în vârstă de 94 de ani, a conversat online cu patru femei, dar şi cu fiica sa, prinţesa Ana, în vârstă de 69 de de ani, care prezidează din 2011 organizaţia „The Carers Trust”.

Regina a participat online, de la Castelul Windsor, timp de 20 de minute la o videconferinţă

„Am vorbit despre cum ne-am descurcat în actuala situaţie creată de COVID-19. Le-am explicat că îngrijitorii se simt mult mai izolaţi în aceste momente”, a povestit Nadya Taylor, una dintre participantele la videoconferinţă.

Ea a precizat că mulţi dintre ei nu au computere sau tablete şi se simt izolaţi. Faptul de a putea vorbi faţă în faţă cu regina a fost considerat de o altă îngrijitoare ceva „suprarealist”.

„M-a şocat să pot vorbi, aşezată în sufrageria mea, cu prinţesa şi cu regina”, a mărturisit Alexandra Atkins.

Regina Elisabeta a II-a se află în continuare în izolare la Castelul Windsor împreună cu soţul ei, ducele de Edinburgh, care a sărbătorit miercuri împlinirea a 99 de ani.

Potrivit unui comunicat postat pe reţelele de socializare de familia regală, conversaţia a avut loc pe 4 iunie, când regina a participat online, de la Castelul Windsor, timp de 20 de minute la o videconferinţă cu aceste persoane care oferă servicii de îngrijire şi cărora le-a pus mai multe întrebări.

„Este interesant să ascult relatările şi povestirile voastre. Sunt foarte impresionată de ceea ce aţi realizat. Sunt bucuroasă că m-am putut alătura vouă”, a spus regina în videoconferinţă.