Evenimentul Zilei > Actualitate > Aparat minune pentru recoltarea sângelui la Fundeni
Aparat minune pentru recoltarea sângelui la Fundeni

Aparat minune pentru recoltarea sângelui la Fundeni

Copiilor bolnavi de cancer, internați la Institutul Clinic Fundeni, li se pot face, acum, recoltări de sânge cu un aparat care funcționează pe bază de tehnologie cu infraroșu și care depistează rapid venele.

Aparatele AcuuVein au fost donate în urma unei investiții de 16.000 de euro făcută de Asociația Dăruiește Viața.

Peste 3.500 de copii care sunt internați anual la Institutul Clinic Fundeni vor beneficia de aceste aparate performante care funcționează cu infraroșu și vizualizează rapid venele din care se poate lua sânge.

Micuții bolnavi de cancer au nevoie frecvent de analize de sânge astfel că recoltarea devine o problemă pentru acei copii care nu au venele la vedere. În lipsa aparatului, recoltarea de sânge de la bebeluși este deosebit de traumatizantă.

Prezentă la secția de Oncopediatrie a spitalului în momentul donației, actrița Cătălina Grama (Jojo) a calificat aparatele drept adevărate minuni.

“Mi se pare foarte important să se investeasca în aparatura performantă pentru tratamentul acestor copii și cred că orice gest cât de mic pe care putem să îl facem, contează. Vreau să mă implic în proiectele Asociației Dăruiește Viața pentru că îmi dau seama că doar asa vom reuși să schimbam lucrurile. Ceva la îndemâna fiecaruia dintre noi este redirecționarea a 2% din impozitul pe venit pentru o cauză în care crezi”, a spus Jojo.

Pentru proiectul de achizitionare a AccuVein-urilor de catre Asociația Dăruiește Viața, peste 6.000 de EURO au fost donați de Raiffeisen Bank în cadrul programului “Raiffeisen comunități”. Restul sumei, peste 10.000 de euro, a provenit din donații.