Evenimentul Zilei > Social > EXCLUSIV. Apă TOXICĂ la robinet? Cum se apără APA NOVA
EXCLUSIV. Apă TOXICĂ la robinet? Cum se apără APA NOVA

EXCLUSIV. Apă TOXICĂ la robinet? Cum se apără APA NOVA

Pentru că astăzi s-au adunat foarte multe întrebări cu privire la apa de la robinete, care a avut un miros puternic şi o culoare ciudată, Evenimentul zilei a luat legătura cu societatea Apa Nova. Georgiana Stavarache, reprezentantul companiei, ne-a spus că nu există motive de panică şi că totul se datorează precipitaţiilor abundente din ultima vreme.

Evenimentul zilei: Cum se gestionează situaţia?

Georgiana Stavarache: Este o ştire rostogolită de cineva care nu are legătură cu realitatea. Nu s-a întâmplat niciun moment să nu fie potabilă, nici zilele trecute, nici astăzi. Ea este monitorizată online continu, în puncte strategice.

– Dar de ce miroase?

Situaţia stă în felul următor: a nins şi a plouat foarte mult, debitele râurilor Dâmboviţa şi Argeş care sunt captate de Bucureşti au fost foarte mari, apa a venit foarte tulbure şi cu încărcare foarte mare şi, prin urmare, cu calitatea apei depreciată temporar. Apa Nova a luat măsura de a trata apa, ca să compennseze calitatea ei. A existat o cantitate mai mare de clor pe care au folosit-o în tratarea apei, de aceea a ajuns în apartamentele din sectorul 6 cu un miros mai pregnant.

– Cantiatatea de clor este la maximul admis?

Nu, totul este în limite normale. Concentraţia este reglementată prin lege şi este în regulă şi a fost mereu. Apa din Bucureşti este pe primele locuri din Europa din punct de vedere al calităţii. Prin urmare, faptul că s-a folosit mai mult clor nu înseamnă că apa nu mai este potabilă. A fost o situaţie specială. În sectorul 6, staţia de pompare de la Preciziei este foarte aproape de blocuri, fiind canitate mai mare ca de obicei, clorul nu a apucat să se evapore de la staţie până la blocuri.