Evenimentul Zilei > Social > Misterul apei urât mirositoare de la robinete, devoalat de Apa Nova: EVZ te ajută! „Râurile Dâmboviţa şi Argeş au adus apă depreciată”
Misterul apei urât mirositoare de la robinete, devoalat de Apa Nova: EVZ te ajută! „Râurile Dâmboviţa şi Argeş au adus apă depreciată”

Misterul apei urât mirositoare de la robinete, devoalat de Apa Nova: EVZ te ajută! „Râurile Dâmboviţa şi Argeş au adus apă depreciată”

Pentru că miercuri s-au adunat foarte multe întrebări cu privire la apa de la robinete, care a avut un miros puternic şi o culoare ciudată, „Evenimentul zilei” a luat legătura cu societatea Apa Nova.

Reprezentantul companiei ne-a spus că nu există motive de panică şi că totul se datorează precipitaţiilor abundente din ultima vreme.

Evenimentul zilei: Cum se gestionează situaţia?

Apa Nova: Este o ştire rostogolită de cineva care nu are legătură cu realitatea. Nu s-a întâmplat niciun moment ca apa să nu fie potabilă, nici zilele trecute, nici astăzi. Ea este monitorizată online continu, în puncte strategice.

– Dar de ce miroase?

– Situaţia stă în felul următor: a nins şi a plouat foarte mult, debitele râurilor Dâmboviţa şi Argeş care sunt captate de Bucureşti au fost foarte mari, apa a venit foarte tulbure şi cu încărcare foarte mare şi, prin urmare, cu calitatea apei depreciată temporar. Apa Nova a luat măsura de a trata apa, ca să compennseze calitatea ei. A existat o cantitate mai mare de clor pe care au folosit-o în tratarea apei, de aceea a ajuns în apartamentele din sectorul 6 cu un miros mai pregnant.

– Cantitatea de clor este la maximul admis?

– Nu, totul este în limite normale. Concentraţia este reglementată prin lege şi este în regulă şi a fost mereu. Apa din Bucureşti este pe primele locuri din Europa din punct de vedere al calităţii. Prin urmare, faptul că s-a folosit mai mult clor nu înseamnă că apa nu mai este potabilă. A fost o situaţie specială. În sectorul 6, staţia de pompare de la Preciziei este foarte aproape de blocuri, fiind canitate mai mare ca de obicei, clorul nu a apucat să se evapore de la staţie până la blocuri.