Evenimentul Zilei > Actualitate > Apa nu ne scapă de mahmureală şi de durerea de cap
Apa nu ne scapă de mahmureală şi de durerea de cap

Apa nu ne scapă de mahmureală şi de durerea de cap

După o petrecere, cea mai mare problemă cu care se confruntă oamenii o reprezintă mahmureala şi durerile de cap. Dimineaţa, cei care au consumat alcool peste măsură beau apă pentru a-şi reveni. Un studiu arată că acest lucru nu ne scapă de mahmureală.

Conform acestui studiu, singura modalitate de a preveni de mahmureala şi durerile de cap este aceea de a consuma mai puţin alcool. La studiu au particpat 800 de studenţi care au spus că nu au gîsuit până acum remediul care să îi facă să scape de mahmureală sau de durerile de cap. Aceştia spun că încercat să bea cât mai multă apă sau să mănânce după petreceri, informează bbc.com.
Astfel, 54 la sută dintre cei chestionaţi au spus că au mâncat după ce au fost la o petrecre unde au consumat alcool. De asemenea, mai mult de două treimi au spus că au băuat apă după ce au consumat alcool. Niciuna dintre soluţii nu au dat rezultate.
Cu cât bei mai mult, cu atât şanse de a te durea capul de dimineaţă sunt mai mari. Apa poate ameliora setea, însă nu te scapă de dureri de cap”, a spus Dr Joris Verster.  Rezultatele studiului au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de la Amsterdam.