Evenimentul Zilei > Social > Anunţul momentului! Tătaru: Dacă numărul cazurilor creşte, revenim la restricţii
Anunţul momentului! Tătaru: Dacă numărul cazurilor creşte, revenim la restricţii

Anunţul momentului! Tătaru: Dacă numărul cazurilor creşte, revenim la restricţii

Tătaru a explicat în ce condiţii se va putea reveni la restricţii.

Ministru Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că momentan nu se vor impune noi măsuri, dar dacă numărul infectărilor va crește atunci e posibil să se revină la anumite restricții pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Totul depinde de cum se comportă oamenii

„Suntem in teritoriu şi noi, cei de la Ministerul Sănătăţii, dar şi din celelalte ministere. Litoralul, dacă este plin, este plin în existenta unor plaje care au fost redeschise cu anumite norme, a unor terase care au fost deschise. Respectarea acestor norme este esenţială în acest moment. Am evaluat săptămâna trecut unitatile spitalicesti din Constanţa tocmai pentru a fi pregătiţi. (…) Nu vrem să introducem niciun fel de alte restricţii sau să limităm alte activităţi economice. În acest moment mergem cu aceleaşi măsuri de relaxare, dar recomandările sunt de a respecta acele norme de desfăşurare a acestor activităţi” , a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a mai subliniat faptul că  „în măsura în care numărul de cazuri va creşte exponențial, nu creşteri uşoare de la o zi la alta, atunci sunt şi restricţii care vor fi impuse. „Avem agenti economici care au deschis în baza unor acorduri, cu respectarea unor norme. Recomandările rămân aceleaşi, a precizat ministrul Nelu Tătaru.

Noi nu am terminat cu primul val şi deja se vorbeşte de al doilea val

„Se vorbea de un al doilea val în toamnă, noi nu am terminat nici primul val. Încă nu am ajuns la vârf. Tocmai când eram pe o pantă descendentă în primul val, ca o a doua cocoaşă, încă nu am ajuns la vârful celei de-a doua cocoaşe. Aşteptăm să limităm creşterea, dar acest lucru nu se poate face doar prin activitatea noastră, a corpului medical sau DSP, mai rămâne să respectăm şi acele reguli. Trebuie sa facem ceea ce am facut pe parcursul pandemiei, să respectam distantarea fizica, purtarea mastii in interior, să evitam zone unde nu e aer suficient, a explicat Nelu Tătaru pentru RTV.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: