FRF anunță pe site-ul oficial că, „după 19 ani și 4 luni, din nou pe un tricou al echipei naționale de seniori, deasupra numărului 10, scrie Hagi”. Este vestea momentului în fotbalul românesc – Ianis Hagi ajunge noul „decar” al României, la fel cum a fost tatăl său, cel mai mare fotbalist român din istorie.

„Simt o responsabilitate în plus”

Într-o scurtă declarație oferită paginii oficiale a FRF, Ianis Hagi se declară „bucuros și mândru” să preia tricoul făcut celebru de tatăl său.

În același timp, mijlocașul grupării belgiene Genk realizează presiunea care va apăsa pe umerii săi: „Mai presus de toate simt o responsabilitate în plus. În fiecare zi îmi propun să muncesc și mai mult, pentru a-i bucura pe suporteri. Împreună cu colegii mei avem datoria să îi facem fericiți pe români!”.

Ofensiva „Regelui” a dat roade

Nu de puține ori Gică Hagi a pus presiune pe staff-ul echipei naționale, cerând mai mult respect pentru tricoul cu numărul 10, unul de legendă în istoria fotbalului românesc.

Hagi s-a arătat deranjat de faptul că, aproape la fiecare convocare, selecționerul oferea tricoul coordonatorului de joc unul alt fotbalist. Astfel, 10-le a ajuns să fie purtat de cine-a vrut și cine n-a vrut, spre dezamăgirea fostei glorii de la Real Madrid și Barcelona/.

„Am văzut că s-au schimbat numerele de pe tricou de la un meci la altul. Şi asta nu se poate! Mai mult respect faţă de tricoul cu numărul 10! În aceeaşi convocare s-a schimbat tricoul de două ori. Numărul 10 trebuie să fie purtat cu mândrie. Aşa, ce facem? Dacă ajungem să îl tăvălim, unde vreţi să ajungem?! Păi, cum dăm tricoul? Azi mă scol, îl iau eu, mâine te scoli, îl iei tu. Păi, ce facem aici?! Rog mai mult respect faţă de numărul 10, pentru că el are un rol important, are personalitate. Acest număr l-au purtat cei mai mari fotbalişti din România din toate timpurile, precum Dobrin, Balaci, Dumitru. Cine îl doreşte, trebuie să ştie ce număr ia, că ăla face diferenţa”, a răbufnit Hagi nu cu mult timp în urmă.