Evenimentul Zilei > Politica > Anunțul lui Traian Băsescu. Zarurile au fost aruncate în privința președintelui României
Anunțul lui Traian Băsescu. Zarurile au fost aruncate în privința președintelui României

Anunțul lui Traian Băsescu. Zarurile au fost aruncate în privința președintelui României

Potrivit lui Traian Băsescu, Klaus Iohannis va fi președintele României, acest lucru fiind bătut în cuie când a căzut Guvernul Dăncilă

Fostul Președinte al României, Traian Băsescu, a declarat duminică seară , în cadrul unei intervenții telefonice la România TV, că soarta președintelui României a fost decisă atunci când Guvernul Orban s-a instalat la putere după moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Întrebat ce părere are în privința opiniei exprimate de analistul politic Ion Cristoiu pe blogul său personal, și anume că actualul Guvern are zilele numărate, iar premierul Orban ar urmă să fie demis, Traian Băsescu nu este în totalitate de acord cu punctul de vedere al acestuia.

Potrivit lui Traian Băsescu, dacă Ludovic Orbam a reușit performanțade a determina căderea Guvernului Dăncilă și a alcătui un nou Executiv, este puțin probabi să coopteze membri de la PMP sau USR în guvern.

,, Nu cred că este posibil că actualul guvern să aibă zilele numărate iar USR și PMP să fie cooptate la guvernare . Nu a existat cu noul premier nicio negociere pentru ca PMP să fie cooptat la guvernare, dar inpolitică nimic nu poate fi exclus. Dacă liberalii au o susținere consistentă în Parlament, vor merge singuri, deci nu văd o dorință a liberalilor să aducă la putere PMP.Există probleme cu gruparea inventată de Emanuel Macron care are abordări  în care spune că NATO nu ar trebui să conteze în primul rând și că trebuie constituită armata europeană. Nu cred personal că poate funcționa o alianțe între partide  care se revendică de dreapta, dar în care USR este un partid neomarxist . Nu cred că premierul Orban își va da demisia și personal nu cred că PMP ar trebui introdus în primul rând deoarece abia acum se  formează o formație care se rodează și mai au nevoie de un ciclu de neguvernare pentru că apoi   să conducă țara mai depate”, a declarat Traian Băsescu.

El spune că Viorica Dăncilă poate fi respectată că femeie dar nu are puterea să întoarcă rezultatul din primul tur de scrutin într-o săptămână și nici în urmaunei dezbateri.  ,,Zarurile au fost aruncate cînd Ludovic Orban a făcut Guvernul.  Cred că în turul doi Iohannis poate obține peste 60 % în timp ce ținta PSD este obținerea unui procent de  50 plus unu din voturi . În funcție de prezența la vot, prognosticul meu este de 60 % -40 % sau 70% – 30%, în turul 2 „, a spus Traian Băsescu