Evenimentul Zilei > Actualitate > Anunțul care îi privește pe toți utilizitorii Twitter. Și tu poți fi sancționat
Anunțul care îi privește pe toți utilizitorii Twitter. Și tu poți fi sancționat

Anunțul care îi privește pe toți utilizitorii Twitter. Și tu poți fi sancționat

Rețeaua de socializare Twitter a anunțat miercuri că va folosi un algoritm care va sancționa automat conturile de pe care se fac comentarii abuzive și care erau deja sancționate de administratori la semnalarea internauților.

Este un efort suplimentar din partea rețelei de socializare, acuzată adesea că este o ușă deschisă pentru manifestările de ură. Twitter și-a ameliorat deja în urmă cu două săptămâni sistemul de semnalare a tweet-urilor așa-zis 'abuzive', prin posibilitatea de a stopa crearea de noi conturi de internauții deja sancționați.

Pentru a merge mai departe, Twitter, care numără 320 de milioane de utilizatori în întreaga lume, dorește un algoritm care "să identifice conturile de pe care se fac comentarii abuzive, chiar dacă aceste comportamente nu i-au fost aduse la cunoștință".

În acest caz va putea "limita unele funcționalități ale contului o animită perioadă, limitând de exemplu vizibilitatea acestor tweet-uri pentru abonații săi".

Altfel spus, Twitter va putea restricționa vizibilitatea și propagarea mesajelor care insultă public și repetitiv personalități publice și care devin virale, scrie Agepres. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.