Evenimentul Zilei > Sport > Anunţul care îi ÎNGRIJOREAZĂ pe microbiştii din România. Vezi despre ce e vorba
Anunţul care îi ÎNGRIJOREAZĂ pe microbiştii din România. Vezi despre ce e vorba

Anunţul care îi ÎNGRIJOREAZĂ pe microbiştii din România. Vezi despre ce e vorba

Problema drepturile TV ale meciurilor din Liga 1 este departe de a se rezolva. Există riscul ca actuala înţelegere dintre LPF şi firma ISB, care deţine drepturile de difuzare ale meciurilor, să se rupă.

Cluburile din Liga 1 au respins, vineri, în cadrul Adunării Generale a LPF, propunerea ISB de a diminua contractul privind drepturile ale meciurilor din primul eşalon, informează Mediafax.

În acest context, RCS-RDS şi Telekom au făcut o ofertă comună pentru meciurile din Liga 1. Suma oferită cluburilor este între 25 şi 28 de milioane de euro pe sezon. Această tranzacţie se poate concretiza doar dacă înţelegerea dintre LPF şi ISB se va rupe.  

"Am primit o ofertă scrisă din partea companiei RCS-RDS privind drepturile TV. Oferta RCS este făcută împreună cu Dolce. Cred că au primit-o toate cluburile din Liga I. Este o propunere care se întinde pe patru ani, cu o valoare cuprinsă între 25 si 28 de milioane de euro pe sezon. Fără discuţie, este o propunere mult mai avantajoasă decât ceea ce ne-a oferit ISB-ul", a declarat un conducător al unui club din Liga 1 pentru sursa mai sus citată.

În altă ordine de idei, până pe 15 iunie, ISB trebuie să vireze Ligii 17 milioane de euro, sumă ce reprezintă prima tranşă din valoarea drepturilor tv pentru sezonul 2015 / 2016.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.