Evenimentul Zilei > Social > Anunțul anului despre pensii! Anunțul oficial al ministrului. Cine și de când primește mai mulți bani
Anunțul anului despre pensii! Anunțul oficial al ministrului. Cine și de când primește mai mulți bani

Anunțul anului despre pensii! Anunțul oficial al ministrului. Cine și de când primește mai mulți bani

O nouă veste bună pentru pensionari vine direct de la Ministrul Muncii, Marius Budăi. Pensiile cresc substanțial în următorul an.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat duminică, la Antena3, calendarul exact al majorării pensiilor și a explicat că Executivul anticipa faptul că Legea pensiilor va fi contestată la CCR. În plus, ministrul spune că în bugetul pentru 2019 există banii prevăzuți pentru pensiile majorate.

„Noi anticipam atacul la CCR. Am prevăzut majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie. La construcția bugetului am prevăzut acest efort suplimentar. Banii sunt în buget, nu avem nicio sincopă în acest moment pentru această primă majorare.

În paralel cu tot ce înseamnă infrastructură informatică, pentru a putea recupera și aici tot timpul pierdut. Majorarea la 1 septembrie este de la 1100 de lei la 1265, în speță 15%. Ultima majorare este în 2021, valoarea de 1875 de lei. În 2020 este o altă majorare, la 1775 de lei” a spus ministrul Muncii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.