Primarul în funcție al Sectorului 5, Daniel Florea, care a pierdut alegerile din 27 septembrie, spune că a câștigat alegerile „la o diferență semnificativă de voturi” și că este necesară renumărarea voturilor pentru întregul București.

Candidatul la Primăria Sectorului 5 a mai spus că vrea ca primarii PSD trebuie să „acționeze unitar” pentru renumărarea voturilor, întrucât mai multe nedreptăți au fost făcute.

„La Biroul Electoral al Sectorului 5 s-a votat renumărarea voturilor. Înțeleg că s-a trimis la Biroul Electoral Municipal o contestație, formulată de unul dintre candidați și astăzi înțeleg că Biroul Electoral Municipal a trimis către BEC această solicitare. Vom vedea. Din punctul meu de vedere este o tergiversare inutilă. Cred că se impune renumărarea voturilor la Sectorul 5 și cred că în toată Capitala.

Nu înțeleg de ce trebuie să stăm atât și să ne gândim dacă să facem sau nu o renumărare. Până la urmă este important votul cetățenilor și contabilizarea lui corectă, nu că muncesc unii în plus două sau trei zile.

Am decis toți liderii de partid din București să ne întâlnim să luăm o decizie comună pentru că din acest moment nu cred că este nevoie să acționăm fiecare separat la sector ci să acționăm unitar, o echipă unitară de avocați pentru a putea, împreună, să avem o voce puternică”, a spus Daniel Florea în contextul alegerilor abia încheiate din Capitală și în urma cărora acesta a pierdut cursa electorală.

Daniel Florea este ferm convins că în urma unei renumărări ale voturilor va ieși învingător. Întrebat în acest sens, candidatul a răspuns că:

„Cu siguranță, v-am spus de acum două zile. Da, și la o diferență semnificativ de mare de voturi. În exit-pollurile pe care noi le aveam până la ora 18 eu aveam 31%, Băcanu 25 și Piedone 23. Dintr-o dată Băcanu a rămas la 25, eu am coborât la 25 și a urcat Piedone la 28”, a mai declarat Daniel Florea, confrom Gandul.