Evenimentul Zilei > Economie > Anunț! Salariu de 5.000 de lire sterline pe lună pentru un taximetrist! Trebuie doar să-ți faci treaba
Anunț! Salariu de 5.000 de lire sterline pe lună pentru un taximetrist! Trebuie doar să-ți faci treaba

Anunț! Salariu de 5.000 de lire sterline pe lună pentru un taximetrist! Trebuie doar să-ți faci treaba

Cea mai mare companie de taxiuri din Londra oferă un salariu de 5.000 de lire sterline (6.861 de dolari) pentru a atrage șoferii, după ce Marea Britanie s-a confruntrat cu o mare criză națională de angajaţi.

Addison Lee Ltd., cea mai mare companie de taxiuri din Londra, oferă un salariu de 5.000 de lire sterline. Salariul este garantat pentru prima lună de lucru, iar în schimb taximetriștii trebuie să efectueze 140 de curse, a informat compania de taxi într-un comunicat de presă difuzat vineri. Aceștia sunt atrași în companie și cu alte beneficii suplimentare, zile libere plătite şi pensie.

Marea Britanie se confruntă cu criza națională de angajați

Brexitul a lăsat Marea Britanie cu un deficit de muncitori în diferite sectoare de la agricultură şi servicii bancare, până la vânzările cu amănuntul şi transporturi.După scandalul din fiecare benzinărie din Marea Britanie, criza de şoferi de camion a declanşat probleme de amploare în aprovizionarea cu carburanţi precum şi blocarea porturilor britanice.

Zilele trecute guvernul de la Londra a decis să relaxeze regulile privind imigraţia în ideea de a putea atrage mai multe mii de măcelari din străinătate şi a furniza astfel mână de lucru necesară pentru procesarea porcilor care riscau să fie sacrificaţi la ferme.

Compania Addison Lee Ltd s-a lovit de mulți taximetriști care au ales plece și lucreze în altă parte, iar firma a fost nevoită vina cu o idee ingenioasă și ofere salarii colosale în comparație cu alte firme de taximetrie pentru a atrage șoferii.

Scandal taximetrist și polițist local

Firma încearcă să angajeze 1.000 de şoferi după ce în perioada august – septembrie numărul călătoriilor a crescut cu peste 40%. Compania se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue până la sărbătorile de Crăciun.

„Avem nevoie ca firmele și guvernul să acționeze pentru reintegrarea profesională și dezvoltarea profesională a lucrătorilor potențiali, acum mai mult ca niciodată, în contextul în care decalajele de calificare în forța de muncă riscă să încetinească recuperarea economică a Regatului Unit”, a spus Claire Warnes, director pentru educație, calificare și productivitate la KPMG UK.