Evenimentul ZileiActualitateANUNŢ IMPORTANT pentru ŞOFERI de Ziua Morţilor. Restricţii de trafic pe teritoriul Ungariei

ANUNŢ IMPORTANT pentru ŞOFERI de Ziua Morţilor. Restricţii de trafic pe teritoriul Ungariei

ANUNŢ IMPORTANT pentru ŞOFERI de Ziua Morţilor. Restricţii de trafic pe teritoriul Ungariei
Din această seară şi până marţi, la ora 23.00, traficul automarfarelor este restricţionat pe teritoriul Ungariei. Autorităţile din ţara vecină au informat Poliţia de Frontieră Timişoara că măsura a fost impusă deoarece, pe 1 noiembrie, este sărbătoare naţională: Ziua Tuturor Sfinţilor, cunoscută şi sub denumirea de Ziua Morţilor.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara anunţă că a primit o informare din partea autorităţilor de frontieră din Ungaria care a transmis că, în perioada 31 octombrie 2016, ora 23.00 (ora României) –  1 noiembrie 2016 ora 23.00 (ora României), pe teritoriul acestei ţări va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone.

Măsura este luată ca urmare a faptului că data de 1 Noiembrie este zi de sărbătoare naţională. În această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice.

Pe durata restricţiei de circulaţie, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara transmite că va ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare, iar la reluarea traficului, va lua toate măsurile aflate în competenţă pentru ca traficul de călători şi autovehicule să se desfăşoare în condiţii normale, operativ, fluent şi civilizat.

Ziua în care morţii se întorc să îi viziteze pe cei vii

Sărbătoarea Tuturor Sfinților sau Toți Sfinții, cunoscută și ca Luminația, este o sărbătoare creștină în care sunt sărbătoriți toți sfinții, cunoscuți și necunoscuți.Este cunoscută ca Ziua Morţilor şi este celebrată în foarte multe ţări creştine din lume. Credincioşii merg special la biserică şi la cimitir, curăţă mormintele şi le înfrumuseţează cu flori, în amintirea celor care cândva i-au însoţit pe drumul vieţii. În noaptea de 1 noiembrie, fiecare mormânt devine un mic altar al luminii. Se spune că de Ziua Mortilor porţile Tărâmului de Dincolo se deschid iar morţii vin să-i viziteze pe cei vii.

 


Accesează: